למה לא?

  • לגיטימיות בתמחור במתן שירותים
    מריו | 28/12/2016 15:21

    שלום
    בהצעת מחיר שקיבלתי על קבלת שרותים, ראיתי שחישבו אותה וגם כתבו את זה במפורש, כאחוזים מערך המוצר ולא כתוצאה מההשקעה או הזמן בה, כלומר על אותה עבודה אם יש לי מרצדס זה יותר יקר באותו מקום  ע"י אותו מכונאי ועם אותם חומרים וזמן עבודה בדיוק, מאשר יש לי סוסיטה, שאילתי היא, האם בתורות התמחור או כל שיטה אחרת, הדבר הוא לגיטימי?בתודה מראש

    • למה לא?
      עו"ד משה שרגא | 30/12/2016 12:43

      בברכה,

      משה שרגא, עו"ד
      מנהל פורום פשיטת רגל ופורום עורכי דין

      דרך מנחם בגין 65, ת"א
      טל': 077-5412650; מייל: ms@praklit.info

      • הצעת מחיר לא לגיטימית ופסולה
        מריו | 30/12/2016 14:10

        המום מחוסר הבנה יסודית
        אנסה להסביר לך, כאשר בטוחני שבארגז הכלים של כל עו"ד האפשרויות לטפל בבעיה
        כפי שידוע לכל כמעט כל המודלים החברתיים/כלכלים קרסו, ונשארנו עם כמה עקרונות שכל חברה צריכה לכבד כדי לשרוד ולהתקדם
        אחד מעקרונות אלה, הינו הכלל של מסחר הוגן, בתוך הכלל הזה איסורים והתרים להתנגדות מסחרית, וזה אחד מההפרות העקרונות המאוד בסיסי
        למשל, ומקווה שתבין, אף גורם עסקי לא יכול לדרוש בהצעת מחיר שלו שהלקוח חייב להזריק הרואין כחלק מהסכמתו לפעולה, זה אסור
        כמו שגם אסור בכלליי המסחר ההוגן לכלול בהצעת מחיר נתונים הלא שייכים לפעולה, כמו הערך של מוצר במקרה
        מקווה שתשנה גישה, ואם כן  התביעה האפשרית היינה ענקית
        בכל מקרה תודה על ההתייחסות
        בברכה