זיוף תעודת זהות זרה

  • התחזות לאזרח מדינה זרה כדי לשחרר משתמש פייסבוק
    הכרוך בשאלה | 06/12/2016 15:29

    שלום,
    הנני משתמש ב2 חשבונות פייסבוק: אחד עם שמי האמיתי, ואחד בשם מזויף (פיקטיבי). לאחרונה ננעל החשבון הפיקטיבי- תוך הבהרה שפייסבוק אוסרת פתיחת חשבונות פיקטיביים.
    כדי לשחררו, עלי לשלוח להם צילום של תעודת זהות עם שמו של אותו משתמש פייסבוק ותעודת הזהות שלו.
    אותו חשבון פיקטיבי הוא עם שם מומצא, ובמקום המגורים כתבתי שהוא גר במכה שבסעודיה.

    לאחרונה עלה במוחי רעיון, למצוא באינטרנט מבנה ותצלום של תעודת זהות סעודית, ולזייף כזו בעזרת פוטושופ, כך שתכיל את שמו של המשתמש הפיקטיבי שלי כך שישוחרר מנעילה. אוכל גם להחליף את מספר תעודת הזהות כך שאותו אדם שלו באמת שייך אותו מספר זהות, לא יסתבך עם פייסבוק ירחיקו לכת, או שפייסבוק לא יוכלו לאמת שמדובר בהונאה שלי.
    האם אני עובר בכך על החוק? האם אני צפוי לעונש על כך, ותיק במשטרה על התחזות?
    האם תוכניתי עשויה לעבוד, בכך שחשבוני הפיקטיבי ישתחרר?

    • זיוף תעודת זהות זרה
      עו"ד אמיר מורשתי | 07/12/2016 18:16

      פונה יקר, בשאלתך אתה למעשה מתאר רצון לבצע פעולות זיוף של תעודת זהות זרה- זיוף הוא זיוף ללא קשר למניעים שלך לעצם ביצוע הזיוף ועל כן, אתה עלול למצוא עצמך נחקר במשטרה בנושא וחבל!
      מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
      טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il

      • עלול להחקר, אך האם יש סכנה ממשית
        הכרוך בשאלה | 08/12/2016 15:40

        שבעצם אגרום לכך שגם אורשע במעשיי? או שרק אחקר- העניין יצור פולמוס מסוים- ואחר ייסגר העניין בלי תיק

        • המשך תשובה
          עו"ד אמיר מורשתי | 13/12/2016 08:33

          הנבואה לחזות התנהלות המתלונן ובהמשך התנהלות המשטרה בתיק לא ניתנה לסניגורים בכלל ולי בפרט- כל שאני יכול במסגרת הפורום הזה הוא להזהיר אותך מביצוע המעשים.
          מקווה שתנהג בהתאם לעצתי.
          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי

          דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
          טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il