בשאלה ובכותרת שלה אתה כותב- "בעלי דין שלא התייצבו"

  • אי התייצבות בעלי הדין בתביעה שטרית
    מאי | 07/12/2016 13:00

    בעלי דין שלא התייצבו לישיבת קדם בסדר דין מהיר (תביעה לסכום קצוב מסוג שטר (צ'ק) שניתנה בה רשות להתגונן.) ממה שאני יודע דין אי התייצבות בקדם כדין אי התייצבות במשפט והתובע רשאי להוכיח תביעתו - והמדובר כאן בעילה שטרית בה יש היפוך נטל הראייה. במצב דברים זה - שאלותיי, האם אני זכאי לקבל פס"ד לטובתי ובדגש שמדובר בעילה שטרית שהתובע אפילו לא צריך להוכיח תביעתו?!

    • בשאלה ובכותרת שלה אתה כותב- "בעלי דין שלא התייצבו"
      א-ה | 07/12/2016 16:58

      מי הם בעלי הדין שלא התייצבו ?
      האם מדובר בכל בעלי הדין שלא התייצבו
      או, האם מדובר בתובע/תובעים שלא התייצבו
      או, האם מדובר בנתבע/נתבעים שלא התייצבו
      ???

      • הבהרה
        מאי | 07/12/2016 17:03

        בעלי הדין מטעם הנתבעת הם אלו שלא התייצבו

        בדיון גם השופטת העירה שהיה עליהם להתייצב - אך החליקה את העניין כך גם שביקשנו הוצאות. אך ראיתי שבמקרה כזה על פי התקנות אני רשאי להוכיח תביעתי וכל שכן שמדובר בצ'ק (שאז הנטל הוא על הנתבע כך שאני אפילו לא צריך להוכיח תביעתי) האם כדי להגיש בר"ע פלוס בקשה לתיקון פרוטוקול שכל נושא אי ההתייצבות של הנתבעים הושמט.  שוב תודה

        • המצב המשפטי
          א-ה | 07/12/2016 18:15

          אי התייצבות בסדר דין מהיר
          על פי תקנה 214יא(ו) לתקנות סדר הדין האזרחי -

          " (ו) דין אי-התייצבות לישיבה מקדמית או הפרת התחייבות בעל דין – כדין אי-התייצבות למשפט על פי תקנה 157."

          תקנה 157(2) קובעת -

          "(2) התייצב התובע, ואילו הנתבע לא התייצב לאחר שנמסרה לו הודעה כראוי, רשאי התובע להוכיח את תביעתו עד כמה שחובת הראיה עליו, ואז יהא זכאי לסעד המבוקש ולכל סעד מתאים אחר;"

          בשל אי התייצבות הנתבעים היית רשאי בזמן הדיון לבקש להוכיח את תביעתך עד כמה שחובת הראיה עליך, אבל לא ניצלת את זכותך זו. כפי שנאמר, היית רשאי אבל לא היית חייב, ובחרת שלא לנצל את זכותך. מה גם שבפרוטוקול הדברים לא נרשמו.
          במצב הזה, אין לך הרבה ברירה אלא להמתין למועד הדיון החדש שנקבע.
          לכן, עם כל הצער,  לא נראה לי שניתן לעשות משהו - כי אתה לא ביקשת לקבל פסק דין בהיעדר הנתבעים, ואין החלטה של בית המשפט שעליה ניתן להגיש בר"ע, וכאשר היתה כאן בעיקר טעות שלך, כנראה, מחוסר ידע לגבי זכויותיך.