האם ניתן לבטל פסק דין בהעדר הגנה?

  • ביטול פסק דין בהעדר הנתבע..
    עמיקם | 07/12/2016 12:21

    בקצרה.
    רכב ממשלתי חצה תחנת דלק במתחם המשאבות כשעמדתי ליד אחת מהם, כשפתחתי את הדלת לצאת לתדלק הוא חלף במהירות שלא אופיינית למקום והדלת שלי שפשפה את הכנף שלו קלות.
    יצאנו להחליף פרטים ונוכחנו שנינו שהנזק לא היה גדול ולא היה שום עקימת פח אפילו הכיתוב באותיות בולטות על הכנף לא ניזוקו ונשארו על עמדם כבתחילה.
    בנוסף שאלתי אותו על שפשוף שראיתי במראה שהיתה ישרה כדרכה ולא נסגרה או שזזה כתוצאה מפגיעה, הוא אמר לי בביטחון שהשפשוף הוא ישן ואינו מהפגיעה הנוכחית.
    לבקשתו חתמתי לו במקום על פירוט הסיפור והדגשתי את הנאמר לעיל שלא נראה נזק ממשי בפח, אולי שיפשוף קל לצבע שלא נראה כי היה חשוך היות והוא נסע במהירות, כשנעצר נעצר לאחר סככת התחנה במקום שאין תאורה.

    עברו 4 שנים מאז וקיבלתי בדואר רשום כתב תביעה מבית משפט ובו מתוארים השתלשלות העניינים כשהתאריך לא נכון, והוסיף דו"ח השמאי פגיעה בדלת שלא הייתה ופגיעה בכנף והחלפת מראה כתוצאה מהחלפת הדלת וכו'...
    אציין שאת הצהיר והדף עם סיפור האירוע שחתמתי עליו במקום האירוע לא צירפו לכתב התביעה ותמהה אני מניין היה למשרד עורכי הדין המייצג את סיפור הדברים שסולפו בכתב התביעה הנוכחי.

    אני לתומי (כאדם חסר ידע וניסיון לחלוטין בתחום המשפטי) חשבתי שזהו כתב תביעה ואני אמור לקבל זימון לדיון, או זימון להגשת כתב הגנה, אך לאחר כמה חודשים קיבלתי פסק דין בהעדר שבו אני חייב להמציא המחאה ע"ס כמה אלפים.
    לשאלתי: האם ניתן בסיפור הנ"ל להגיש ביטול פסק דין היות ולא השמעתי את טענותי שיש לי לבית המשפט מתום לב, והאם בכלל לאור האמור לעיל יש סיכוי לזיכוי בתיק?
    אשמח לכל עצה ועזרה בנושא
    תודה רבה מאד מראש

    • האם ניתן לבטל פסק דין בהעדר הגנה?
      עו"ד ליטל שוורץ | 07/12/2016 17:50

      עמיקם שלום,

      יש מצבים בהם ניתן להגיש בקשה לביטול פסק דין. יש לבדוק את הנסיבות וכן את המסמכים שברשותך.

      אני ממליצה לך להתייעץ עם עו"ד באופן פרטני בהקדם.

      ככל שתחכה ולא תגיש בקשה מתאימה או תשלם יהיה ניתן לפתוח כנגדך תיק הוצאה לפועל.

      בהצלחה.

      בברכה,

      ליטל שוורץ, עו"ד
      מנהלת פורום תאונות דרכים

      הברזל 34, ת"א
      טל': 052-3772232; מייל: lital@smb-law.co.il