אחריות מנהל קבוצה בפייסבוק

  • כתיבת פוסט בפייסבוק
    שירי | 26/11/2016 11:28

    שלום
    השאלה שלי היא מהצד המפרסם ולא שפורסם עליו
    אני מנהלת קבוצה בפייסבוק בה מביעים דעות על גני הילדים באזור
    לפעמים הורים רוצים לשתף במשהו ששמעו או ראו
    לא צילמו
    אבל חוששים מתביעה על ידי בעלי הגנים
    שמתי לב שבכל עיר יש קבוצה כזו וכל אחד רשאי לרשום את דעתו באנונימיות לבעל הקבוצה וזה מפרסם בשמו
    השאלה היא כיצד עושים זאת ללא חשד מתביעה ?
    תודה

    • אחריות מנהל קבוצה בפייסבוק
      עו"ד בן קרפל | 29/11/2016 16:09

      שירי שלום רב,

      את שואלת שאלה מצויינת שאין עליה תשובה חד משמעית .
      בתור מנהלת קבוצה יש לך אחריות מסויימת על הדברים שמתפרסמים בקבוצה אותה את מנהלת, זוהי לא אחריות מוחלטת אני מדגיש אלא אחריות מסויימת.

      במידה ואדם כותב פוסט משמיץ המושמץ יוכל קודם כל לתבוע אותו וכמובן גם לתבוע אותך אך החשיפה המשפטית שלך תמיד תהיה קטנה יותר מהחשיפה של המשמיץ .

      האחריות שלך מוגברת  כאשר מסבים את תשומת ליבך לפרסום דיבתי כזה או אחר ואת לצורך העניין בוחרת להתעלם מזה  ומשאירה את הפרסום באוויר.

      הדרך הנכונה היא לעקוב באדיקות אחר הפוסטים העולים בקבוצה אותה את מנהלת ולא לתת במה להשתלחות בבעלי מקצוע ו/או באנשים פרטיים ובמידה ואת רואה פוסטים ותגוביות משמיצים המלצתי היא להסיר אותם מהקבוצה ולהתריע בפני המשמיץ כי באם ימשיך בהתנהלותו הוא יושעה מפעילות בקבוצה ובמקרים מסויימים אף יוצא מהקבוצה לאלתר.

      ישנן קבוצות רבות בהן המנהלים בוחרים לפרסם מיני תקנון עם כללי התבטאות והתנהלות בקבוצה ומהם הקווים האדומים אותם אי אפשר לחצות זוהי גם דרך פעולה נבונה.

      אין שום דרך להבטיח שלא תתבעי בתור מנהלת הקבוצה , כל שאת יכולה לעשות זה למזער את החשיפה המשפטית שלך למינימום האפשרי ואת זה כאמור ניתן לעשות בצורת ניהול נכונה .

      מקווה שהייתי לעזר,

      בברכה,

      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      האשל 2, פארק העסקים קיסריה
      טלפון: 072-2221780; מייל: benkarpel@gmail.com

      • איום בתביעה נגד מנהלי קבוצת פייסבוק
        בני . | 15/08/2018 12:41

        היי
        אני מנהל יחד עם עוד 2 חברות קבוצת פייסבוק גדולה של כ 5200 חברים בכוכב יאיר צור יגאל
        הקבוצה הזו היא קבוצה קהילתית שמטרטה לסייע לתושבים, מועלים בה פוסטים שונים על הסביבה הטבע, בקשות סיוע ועוד כל מני, כך גם הגדרנו את מטרות הקבוצה, מדי פען ישנם גם התנגחויות והשמצות הדדיות בין אנשים, לאחרונה הסרנו אדם שלאור זמן התקוטט עם אחרים האשים והשמיץ, הזהרנו אותו יותר מפעם אחת שזה חורג מכללי הקבוצה ובעתיד נרחיק אותו אם ימשיך כך, לאחרונה הרחקנו אותו מהקבוצה לאחר שהמשיך בהתנהגותו, בתגובה הוא מאיים לתבוע אותנו על כך שהרחנו אותו ללא סיבה ופגענו בו וגרמנו לו נזק על כך שהרחקנו אותו ואך גרמנו לסתימת פיות                            אשמח לשמוע את דעתכם
        תודה בני