חזרה מהודאה לגבי תאונה

  • יעוץ תעבורה לקשישה
    עומר | 16/11/2016 13:21

    שלום , סבתי נסעה בנתיב הראשי של חניון ("קריון" קריית ביאליק) ,במהלך הנסיעה יצא מצידה הימני רכב מאחד הנתבים ונכנס בגלגל הימני קידמי שלה , סבתי אישה מבוגרת ומאוד נבהלה מכל הסיטואציה ,הנהג הפוגע זיהה את חוסר האונים והפעיל עליה לחץ לכתוב ש-אינה ראתה אותו ולכן פגעה בו, למרות שהוא נכנס בה (יש תמונות שמעידות על כך) האם יש דרך לבטל מסמך זה ולהסיר את האחריות מסבתי חסרת האונים? האם ניתן לטבוע את הביטוח של הנהג הפוגע? כיצד עלי להתנהג ? תודה מראש, עומר בר-לב

    • חזרה מהודאה לגבי תאונה
      עו"ד ליטל שוורץ | 16/11/2016 16:25

      עומר שלום,

      ראשית, אאחל לסבתך הרבה בריאות ושלווה.

      לשאלתך- ככל שמדובר בפגיעה בגין נזקי גוף אין רלוונטיות לשאלת האשמה וכל רכב תובע את חברת הביטוח שלו בגין פגיעותיו.

      הבעיה במסמך שחתמה עליו הוא לגבי תביעת רכוש, ככל שתהיה.

      ניתן לטעון שסבתך חתמה מתוך לחץ והפחדה ושהיא חוזרת בה מהודאתה. אין זאת טענה קלה כאשר יש הודאה בכתב.

      ממליצה לך להפנות את סבתך לעו"ד לצורך ייעוץ פרטני, וזאת ככל שתוגש כנגדה תביעה או במקרה שתרצה לתבוע את הנהג שפגע בה בגין נזקי רכוש שנגרמו לרכב שלה.

      בהצלחה.

      בברכה,

      ליטל שוורץ, עו"ד
      מנהלת פורום תאונות דרכים

      הברזל 34, ת"א
      טל': 052-3772232; מייל: lital@smb-law.co.il