תמונות של תובע שצורפו בלי רשותו לכתב ההגנה

  • שימוש בתמונות אישיות מהפייסבוק
    נוריאל | 11/11/2016 21:58

    שלום רב,
    קניתי בית מזוג שהסתירו ממני ליקוים ובעיות רטיבות והפרו את הסכם המכר שנחתם עימם.
    כתוצאה הגשתי תביעה  לבית המשפט.
    בכתב ההגנה השתמש הנתבע בתמונות שהעלנו לפייסבוק שלנו שחלקם היו ציבוריות וחלקם היו פרטיות סוגרות רק למעגל חבירנו כמו כן צירף פוסטים ותגובות של חברים ומכרים בנוגע לאירוח בבית כמובן שהחדירה לפרטיות והשימוש בתמונות הינו ללא הסכמה ורשות.
    האם בזאת עורך דינו של הנתבע והנתבעים עצמם עברו על חוק הגנת הפרט?
    תודה.

    • תמונות של תובע שצורפו בלי רשותו לכתב ההגנה
      עופר בן אברהם | 12/11/2016 12:32

      1. תמונות, שהעלה אדם מרצונו לפייסבוק, גם בקבוצה סגורה, הגשתן לבית משפט, לדעתי, לא תיחשב כפגיעה בפרטיות, אך גם אם כן:
      2. פרסום על-ידי בעל דין, במסגרת הליך משפטי, מוגן מתביעה בסעיף 13(5) לחוק איסור לשון הרע, בסעיף 18(1) לחוק הגנת הפרטיות ובסעיף 20 לחוק זכות יוצרים. ומעבר לצורך, לנתבע עומדת גם ההגנה שבסעיף 18(2)(ג) לחוק הגנת הפרטיות, לאמור: שהפגיעה נעשתה בתום לב כדי להגן על עניין אישי כשר שלו.
      3. אשר לקבילות התמונות כראיה, אף בהנחה שהושגו תוך פגיעה בפרטיות, קובע סעיף 32 לחוק: “חומר שהושג תוך פגיעה בפרטיות יהיה פסול לשמש ראיה בבית משפט, ללא הסכמת הנפגע, זולת אם בית המשפט התיר מטעמים שיירשמו להשתמש בחומר, או אם היו לפוגע, שהיה צד להליך, הגנה או פטור לפי חוק זה".