תביעת לשון הרע והאזנת סתר

  • תביעת לשון הרע עקב פירסום האזנת סתר
    רמי | 09/11/2016 09:45

    אני עובד כשכיר בתחום המסחר. לפני מס' חודשים גיליתי להפתעתי כי פגישה אותה קיימתי עם לקוח, צולמה ללא ידיעתי במצלמה נסתרת שהייתה ממוקמת על התקרה, ע"י בעל המשרד שלא היה נוכח בפגישה,(איתו יש לנו הסכם שכירות לשימוש במשרדו על בסיס שעתי). הסרטון הופץ בווטסאפ למאות רבות של אנשים בקבוצתו של בעל המשרד לרבות למנהלי שגם חברים בקבוצה זו. בסרטון מודגם ויכוח עסקי אותו אני מנהל עם הלקוח. הפצת הסרטון גרמה לנזק תדמיתי כבד מאוד לי ולשמי הטוב כמו גם  לבושה גדולה ולעוגמת נפש רבה, שלא לדבר על פגיעה בי במקום עבודתי לשם גם הגיע הסרטון, שכנראה גם לא אהבו את שהופץ בסירטון.

    אין לי כל ספק שצילום הסרט והפצתו נעשו בזדון, וזאת עקב מחלוקת התלויה ועומדת מזה תקופה בין בעל המשרד  לבני, ומן הסתם המשכיר כנראה ביקש להתנקם בי ול"העניש" אותי בדרכיו שלו.

    אני מעוניין לתבוע את המשכיר את נזקי והפגיעה הקשה שניגרמה לי בגין האזנת הסתר והוצאת לשון הרע והפגיעה בי במקום עבודתי.

    אני מבקש לתבוע פיצוי בסדר גודל של  כ - 500,000 ₪ . האם הסכום סביר לאור כל האמור לעייל וע"פ פסיקה במקרים דומים ? באם לא, מה יחשב סכום סביר לפיצוי ?

    • תביעת לשון הרע והאזנת סתר
      עו"ד גיל קראוס | 14/11/2016 15:10

      צהריים טובים,

      ראי את תשובתי לפני מספר ימים לשאלתך הזהה בפורום דיני נזיקין.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל':03-6766602; מייל: gil@eghert-kraus.co.il