נסיגה מחתימה מול יזם כדי להחליף לפרויקט 38/2

  • נסיגה מחתימה על הסכם תמ"א 38 (לטובת 38 ב')
    יהודה | 27/10/2016 10:31

    רוב הדיירים בבניין חתמו מול היזם (בת"א) על הסכם לתמא 38. בינתיים נוצרו נסיבות חדשות בעיר - תכנית רובעים, החלטת ממשלה בעניין תיקון 3 א' ועוד. האם ניתן משפטית לפתוח ההסכם ? הכוונה לנסות לממש תמא 38 ב' - פינוי בינוי במקום 38 . סביר שבהסכמת מול היזם ובהוכחת כדאיות כלכלית הדבר עשוי להתאפשר. השאלה היא אם ניתן לפתוח ההסכם ללא הסכמת היזם וזאת לאור הנסיבות החדשות שלא היו בעת החתימה.

    • נסיגה מחתימה מול יזם כדי להחליף לפרויקט 38/2
      עו"ד אילן הלוי | 01/11/2016 10:56

      יהודה שלום!

      כדי לתת תשובה יסודית צריך לקרוא את ההסכם עליו חתמתם ולקרוא מה כתוב שם ובמיוחד אם ישנן הפרות של היזם שיעזרו "לשכנע" אותו לשנות את מתווה הפרויקט.

      צריך להבין שפרויקט של הריסה ובניה שונה מבחינת היקפו הכספי ויתכן שהיזם בו מדובר לו בנוי לכך. מעבר לכך - צריך לשכנע אותו כי החלפת הפרויקט להריסה ובניה לא תזיק לו אלא הוא ירוויח בצורה הוגנת גם כך. תזכרו שמעבר לעלויות הבניה הגדולות בהרבה בפרויקט של הריסה ובניה יש עוד תשלומים נלווים ובעיקר הצורך לשלם דמי שכירות במהלך הפרויקט וכן עלויות המימון בשל הצורך להעזר בבנק מלווה.
      יתכן והיזם כבר החל בהליכי התכנון במתווה הקיים וכעת הוא נדרש גם לעצור הכל וגם לזרוק לפח את הכספים שהוציא.

      ועוד- הרוב הנדרש לפרויקט של הריסה ובניה הוא 80% מבעלי הדירות המחזיקים ב- 80% מהרכוש המשותף. זאת בניגוד לרוב של 2/3 בפרויקט של חיזוק. כך שעליכם לבדוק אם בכלל יש לכם רוב לפרויקט כזה.

      מה שאני מציע -
      תיפנו ליזם ותגישו לו שזה מה שאתם רוצים ותסבירו לו למה זה כדאי גם לו.
      תבקשו ממנו שיכין הצעה ראשונית למתווה חדש של הפרויקט.
      לאחר קבלת המתווה תערכו כנס של בעלי הדירות ותראו אם יש רוב נדרש למתווה החדש.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com