שאלות הבהרה

  • שחרור רכב וסלולרי
    דיקלה מזור | 26/10/2016 21:14

    אמיר שלום,

    אשמח למענה תוך כמה זמן בד"כ משחררים את הרכב והנייד שנלקחו במידה ואותו אדם יצא חף מפשע אך בעסקת טיעון בין העו"ד לחוקר ובאישור השופטת, הוסכם כי יורחק מביתו למשך 14 יום.

    במידה ותרצה פירוט אשמח לשליחת מייל אישי.

    תודה.

    • שאלות הבהרה
      עו"ד אמיר מורשתי | 27/10/2016 08:13

      1. האם הוגש כתב אישום כלפי האדם המתואר בשאלתך והוא יצא חף מפשע?
      2. ההסכמה להרחקה מהבית למשך 14 יום נעשתה בשלבי החקירה ( הארכת מעצר ימים?) או לאחר שהוסכם למחוק את כתב האישום?
      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
      טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il

      • שחרור רכב וסלולרי - המשך שאלה
        דיקלה | 27/10/2016 08:25

        1. הוגש כתב אישום ויצא חף מפשע.
        2. לא היה מעצר למספר ימים.
        השופטת אמרה לשחררו ולדעתה אף ללא תנאים אך אמרה לחוקר ולעו"ד שלו שידברו ביניהם על תנאים. סוכם על הרחקה למשך 14 ימים וערבות ע"ס 5,000 ש"ח.

        בברכה,
        דיקלה מזור.

        • שחרור רכב וסלולרי - המשך שאלה
          דיקלה | 27/10/2016 08:33

          יכול לא שלא הבנתי את שאלתך נכון אז אציין שההסכמה להרחקה נעשתה לאחר שעבר חקירה ועצרו אותו, הובא בפני שופטת בשלום פעם אחת ביום שנעצר והשופטת לא הסכימה לשחרורו וביום המחרת הוגש ערער למחוזי ואז השופטת גיחחה על החוקר והורתה לשחררו מידית כי חף מפשע אך אם מעוניין עם תנאים בכל זאת למרות שלדעתה אין צורך ידבר הוא והעו"ד ויסכמו.
          אתמול קיבל שיחה שהוא מוזמן שוב לחקירה אך אתמול הגיע למשטרה והיה שם עיכוב בחקירה אחרת אז אמרו לו להגיע ביום א'.

          • המשך בירור
            עו"ד אמיר מורשתי | 27/10/2016 08:46

            דיקלה אם אני מבין נכון את תשובתייך הרי למעשה החקירה לא הסתיימה וטרם הוגש כנגדו כתב אישום בו הוא יצא זכאי.
            האם אכן כך המצב?

            בברכה,

            אמיר מורשתי, עו"ד
            מנהל פורום פלילי

            דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
            טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il

            • שחרור רכב וסלולרי - המשך שאלה
              דיקלה | 27/10/2016 08:56

              לא ידעתי שצריך שוב כתב אישום שבו כתוב שחף מפשע. (בפרוטוקול כתוב שחף מפשע ומורחק ל-14 ימים. לא ראיתי שכתוב שבמהלכן ימשיכו בחקירה) מה שכן אני יודעת שהעו"ד צריך ללכת למשטרה ולבקש מהם לסגור את התיק ולאחר שיעברו השבועיים הללו ללכת לתחנת משטרה אחרת, אפילו בעצמו ללא העו"ד ולהוציא דו"ח רישום פלילי, אם הדו"ח רשום משמע שלא נסגר.
              אולי אני מבלבלת בין הדברים אבל מהעו"ד שלו קצת קשה  לקבל תשובות לכן אני בודקת הכל לבד.

              • שחרור תפוס המוחזק בידי המשטרה
                עו"ד אמיר מורשתי | 28/10/2016 07:57

                פונה יקרה למעשה לא הוגש במקרה שלך כתב אישום אשר לאחר ניהול משפט נקבע שהנאשם זכאי אלא ישנה אמירה של שופטת במסגרת דיונים בנושא שחרור בערובה אשר התרשמה כי חומר הראיות שנאסף עד לאותו שלב אינו מספיק להוכחת אשמתו של החשוד ולדעתה לו יוגש כתב אישום בהתבסס על חומר ראיות זה הרי שהמשפט יסתיים בזיכוי.
                כרגע המשטרה צריכה להחליט האם ניתן להמשיך לחקור ולנסות להגיע לראיות חדשות שאולי יבססו כתב אישום כנגד החשוד או שמא הדבר לא ניתן שאז יהיה עליה לגנוז התיק ( ועליכם יהיה לדרוש לגנוז התיק מחוסר אשמה אם אכן זהו המקרה המתאים) בכל מקרה ברגע שהתיק נסגר הרי שכל תפוס שהמשטרה מחזיקה עליה להחזירו אלא אם מדובר בחפץ שאסורה החזקתו ( כגון סמים ). מקווה שהייתי לך לעזר
                בברכה,

                אמיר מורשתי, עו"ד
                מנהל פורום פלילי

                דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
                טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il