פסק דין בהמרצת פתיחה ובסדר דין רגיל הוא אותו פס"ד

  • פסק דין הצהרתי
    שאול | 24/10/2016 21:31

    מה ההבדל המהותי בבקשה למתן פסק דין הצהרתי במסגרת המרצת פתיחה לבין כתב תביעה רגיל?

    תודתי מראש.

    • פסק דין בהמרצת פתיחה ובסדר דין רגיל הוא אותו פס"ד
      א-ה | 24/10/2016 23:25

      לכן אין שום הבדל מהותי.
      המרצת פתיחה מאפשרת להשיג את אותה תוצאה בדרך נוחה וקצרה יותר.

      • השאלה עסקה בבקשה למתן פס"ד הצהרתי
        שאול | 25/10/2016 15:04

        שלום,

        כנראה שהשאלה לא הובנה כהלכה.
        שאלתי היתה בנוגע לאופן הגשת בקשה למתן פסק דין הצהרתי. כלומר: מה ההבדל בין אופן ניסוח הבקשה כתביעה רגילה לבין הגשתה כהמרצת פתיחה?

        • אם יש לך קושי בניסוח המרצת פתיחה
          א-ה | 26/10/2016 00:13

          עשה חיפוש בגוגל של המילים דוגמא להמרצת פתיחה
          ותקבל שפע של דומאות

          • הקושי הוא בניסוח בקשה לפס"ד הצהרתי כתביעה רגילה  לת
            שאול | 26/10/2016 09:24

            • בתביעה רגילה, בסדר דין רגיל, הסעד הוא הצהרתי
              א-ה | 26/10/2016 11:11

              הניסוח של כתב התביעה הוא בדיוק כמו כל תביעה אחרת
              אלא שהסעד המבוקש הוא למתן פסק דין הצהרתי
              צריך כמובן לפרט בסעד ההצהרתי המבוקש על מה מתבקש בית המשפט להצהיר
              לדוגמא - בית המשפט הנכבד יתבקש להצהיר כי חוזה הקניה של דירת המגורים מיום 8.7.2015 בוטל כדין.

              • תודה  לת
                שאול | 26/10/2016 13:09