התפטרתי או פוטרתי?

  • התפטרתי ופוטרתי
    נוני | 26/10/2016 10:28

    שלום רב, התפטרתי לפני כשבוע. במכתב הפיטורין שהכנתי צויין שאני צריכה לתת להם עד היום (לפי החוק). אולם לאחר סיכומים בעל פה קבענו שאני נשארת בנתיים, לא ברור עד מתי.
    היום היה פיצוץ במשרד ונשלחתי הביתה. אמרו לי שהיו איתי בקשר להמשך.. אני רוצה לדעת האם זה חוקי והאם זה נחשב למעין פיטורים מטעמם, במידה וכן איך אני מיישמת את זה. עבדתי שם מיוני עד היום 2016, במשרה של 8 שעות, בהיקף תשלום לפי שעה.
    תודה רבה נוני :)

    • התפטרתי או פוטרתי?
      עו"ד צילה ניהוז | 26/10/2016 13:07

      נוני שלום,
      אם הבנתי נכון, עבדת פחות משנה ולכן אינך זכאית לפיצויי פיטורים אז אין משמעות לשאלה אם התפטרת או פוטרת.

      בכל מקרה, ניתן לחזור מהודעת התפטרות (או פיטורים) בשני מקרים: 1. בהסכמת המעסיק; 2. אם הודעת ההתפטרות נעשתה בשעת כעס והחזרה ממנה היתה בסמוך לכך.
      משאלתך לא ברור אם חזרת בך מהודעת ההתפטרות בהסכמת המעסיק או שהיא עומדת על כנה וסיום יחסי העבודה רק נדחה למועד אחר.
      לעניות דעתי, ככל שהודעת ההתפטרות עומדת על כנה, לא ניתן לראות בשליחה הביתה כאקט של פיטורים.

      לרשותך בכל שאלה נוספת,

      בברכה,

      צילה ניהוז, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שמעון בן חמו 35/5, ירושלים
      טל': 073-7319465; מייל: tzila.n@gmail.com

      • התפטרות או פיטורין
        נוני | 26/10/2016 13:44

        הגדול אני לא הודעתי בבהירות שאני חוזרת בעצמי כי מעסיקי כן יודעים שאני מחפשת משהו אחר.
        פשוט זה היה נוח לשנינו.. הם ימצאו מחליפה ועד שאני אמצא משהו.
        ולגבי הפיטורין זה לא זה, אני רוצה לקבל מכתב פיטורין כדין אבל אמרת שאינני זכאית, לצערי.

        תודה רבה לך :)