תביעת ועד בית בגין נזק לרכב

  • תביעת שיבוב שהוגשה בסדר דין מהיר
    לוי | 24/10/2016 14:54

    שלום רב.
    הוגשה כנגד ועד בית משותף תביעה שיבוב מחברת ביטוח על תאונת רכב עצמית שנגרמה לטענת התובעת בשל השער של הבניין. הנהג שהיה גר בבניין המשותף כלל לא הודיע לועד הבניין על "התאונה" . חצי שנה לאחר "התאונה" קיבל הועד מכתב מחברת הביטוח הדורש לשלם לה 15,000 ש"ח .
    לועד הבית ביטוח צד ג' , ובבניין מערכת מצלמות  אבטחה המכסות את השער , אך בוודאי, המערכת לא יכולה לשמור צילומים 6 חודשים אחורה ( עת קיבלנו את מכתב הדרישה ) . כמובן שהכחשנו את קרות התאונה. כעת הוגשה תביעה .

    השאלה : מה משקל חוות דעת השמאי מטעם התובעת כאשר , לא קיבלנו כלל הודעה מהנהג על קרות התאונה ומטבע הדברים לא התאפשר לנו בכלל להביא חוות דעת   שמאי נגדית מטעם וועד הבית ?

    • תביעת ועד בית בגין נזק לרכב
      עו"ד ליטל שוורץ | 24/10/2016 16:18

      לוי שלום,
      ראשית, על התובע להוכיח את תביעתו- הן את שאלת האחריות ואת קרות התאונה והן את שאלת הנזק.
      התובע יצטרך להוכיח שאכן התאונה אירעה בעקבות רשלנות או מחדל של הועד כפי שהוא טוען.

      ככל שהתובע יצליח להוכיח את האחריות של הועד לתאונה ואת עצם קרות התאונה אז יבחן גם סכום הנזק.
      אם הרכב כבר תוקן- ניתן להעביר את חוות דעת השמאי של התובע ותמונות לשמאי מטעמכם ו/או לחקור את השמאי של התובע על חוות דעתו.

      ממליצה להתייעץ עם עו"ד האם כדאי לכם להפעיל את פוליסת הביטוח שלכם או לא בהתאם לנסיבות ולסכום ההשתתפות העצמית.

      בהצלחה.

      בברכה,

      ליטל שוורץ, עו"ד
      מנהלת פורום תאונות דרכים

      הברזל 34, ת"א
      טל': 052-3772232; מייל: lital@smb-law.co.il