אחראיות בתאונת שרשרת

  • נפגעתי בתאונת שרשרת
    רמי | 21/10/2016 09:43

    הייתי מעורב בתאונת שרשרת בה היו מעורבים 5 כלי רכב. אני הייתי השני בשרשרת ואחרי עוד שלושה רכבים. גרמתי בפגיעה נזק לרכב שלפני, וניגרם לרכבי גם נזק כבד. אציין שהספקתי לעצור את ריכבי מאחורי זה שנסע לפני, ואולם הרכב שנסע מאחורי פגע בי וגרם לפגיעת ריכבי בזה שנסע לפני

    הנהג שנסע לפני ונפגע מרכבי הגיש נגדי תביעה בבימ"ש.  האם באפשרותי בכתב הגנה שאגיש לגלגל את האשמה על כל הטור שמאחורי.  אציין שהסתבר, שלמספר רכבים בשרשרת התאונה  אין ביטוח מקיף או צד ג' .

    האם נכון הדבר שהאחרון בטור נושא באחריות הכוללת?

    • אחראיות בתאונת שרשרת
      עו''ד זמירו עזמי | 24/10/2016 10:12

      בתאונת שרשרת, כל מקרה לגופו נבדק.
      האם האמצעי פגע בראשון תחילה ואחר כך האחרון פגע, או בסטנדרט האחרון פגע ודחף את האמצעי על הראשון, וכך הלאה אם מדובר בעוד מספר רכבים בשרשרת.

      במקרה שהאחרון דחף את זה שלפניו, וכן הלאה את הלפניו על הלפניו ועוד, אזי האחרון נושא במלוא האחראיות כלפי כולם, כי בס''ה הרכבים בשרשרת שמשו כחפץ לחבטות.

      לעניין הביטוח, אם ברשותו ביטוח אזי מבטחתו תשפה את כולם עד גבול האחראיות בפוליסה, ואם אין יצטרך לשלם הכיס שלו ...

      בברכה, עורך דין זמירו עזמי
      התמחות: תאונות דרכים.