באיזה סדר דין מדובר: רגיל? מהיר? תביעות קטנות?

  • תביעה שכנגד והוספת נתבע
    ברק בניהו | 06/10/2016 15:58

    שלום

    הוריי הגישו תביעת לשון הרע לגבי ארוע א'

    בתגובה הנתבע הגיש תביעה שכנגד בגין אירוע ב' שבו אני כקטין וגם אחד מהורי מעורב.

    אין קשר בין האירועים.

    האם אני (הקטין) יכול לבקש שהתביעה כנגדי לא תהיה כתביעה שכנגד,  במסגרת תיק הוריי, אלא כתביעה נפרדת נגדי.

    האם ההורה הלא מעורב באירוע שלי שנתבע גם הוא בגין ארוע ב' (שלי) יכול לבקש לדחות התביעה שכנגד על הסף מכיוון שהוא כלל לא מוזכר בתביעה שכנגד.

    תודה

    • באיזה סדר דין מדובר: רגיל? מהיר? תביעות קטנות?
      עופר בן אברהם | 08/10/2016 11:11

      • תביעה שכנגד והוספת נתבע
        ברק בניהו | 08/10/2016 11:51

        שלום
        מדובר בתביעת לשון הרע, תביעה רגילה בבית משפט השלום. (רק לצורך ההבהרה אני הקטין הוספתי כנתבע בתביעה שכנגד -הוריי הם התובעים בתביעה הראשית והתביעה שכנגדי היא כנגדי וכנגד רק אחד מההורים).
        תודה רבה

        • נתבע חדש בתביעה שכנגד
          עופר בן אברהם | 08/10/2016 15:08

          בהתאם לתקנה 54 לתקנות סדר הדין האזרחי, רשאי נתבע, המגיש תביעה שכנגד, לכלול בה, כנתבעים שכנגד, גם אנשים שאינם בעלי דין בתביעה המקורית, אם התביעה נגדם מעוררת שאלות משותפות; אם לא עליו להגיש תביעה נפרדת.
          במקרה שלך, לדבריך, התביעה שכנגד הוגשה נגדך ונגד אחד מהוריך, שהוא אמנם תובע בתביעה הראשית, אך אינו מעורב כלל, גם לא בעקיפין, בעניין שנדון בתביעה שכנגד. על כן, לדעתי, הנתבע היה צריך להגיש מלכתחילה תביעה נפרדת, נגדך בלבד, אך יכול היה להגיש עמה גם בקשה לאיחוד התיקים על-פי תקנה 520.
          אתה רשאי לבקש לתקן את התביעה שכנגד בהתאם ולהפריד את הדיון בה, והשופט ישקול ויחליט מה עדיף.
          כדי להסיר ספק: כעיקרון איני מייעץ, ואין בדבריי אלה עצה או המלצה כיצד לנהוג.

          • נתבע ידש בתביעה שכנגד
            ברק בניהו | 08/10/2016 15:20

            תודה רבה, עזרתם לי מאוד
            ברק