החלפת מקום התמחות

  • החלפת מקום התמחות - טרם 60 יום
    יוסי כהן | 28/09/2016 09:51

    שלום רב,
    אני אחרי חודש מתחילת ההתמחות ומעוניין להחליף מקום. מספר שאלות:
    1. האם אין סתירה בין חוקי העבודה , לפיהם  מתחת לשנה, יש לתת הודעה מוקדמת של יום כנגד כל חודש עבודה , לבין דרישות הלשכה (הכללים) של הודעה על 30 יום מראש?
    2. האם מתחת ל60 יום, אין שום סיכוי שיספרו לי במניין הימים?, ובנוסף לעניין ה60 יום, האם מדובר ב60 יום קלנדרי (כולל חגים וכד') או 60 ימי עסקים.
    3. אם אני מודיע למאמן שאני עוזב את המשרד, האם הוא חייב להעסיק אותי במשך 30 יום הללו? או שהוא יכול להגיד לי לא לבוא? ואז כיצד הספירה נמשכת?

    תודה מראש.

    • החלפת מקום התמחות

      יוסי שלום,
      תקופת ההתמחות תחשב רק במידה והשלמת 60 ימי התמחות. חודש לא יוכר לך.
      על פי סעיף 15 לכללי לשכת עורכי הדין (רישום מתמחים ופיקוח על התמחות), תשכ"ב 1962 על מנת להחליף מאמן יש צורך להגיש הודעה מוקדמת של 30 ימים למאמן וללשכה. במידה שהמתמחה או המאמן מעוניינים להפסיק את התמחות במועד מוקדם יותר-יש לקבל היתר על כך מהלשכה.

      בברכה,

      רינת אראל גילעד, עו"ד
      מנהלת פורום בחינות לשכה

      השקדים 9, קרית ביאליק
      טל':077-7002144; מייל: rinat.e.gilad@gmail.com