באותו ענין

  • דו"ח על חניה אסורה בעוד אני יושב ברכב
    מתן | 25/08/2016 11:24

    באיחור של כמעט חצי שנה קיבלתי דו"ח על חניה אסורה בעוד אני יושב ברכב.
    יש לי שלוש שאלות:
    1. האם לא מדובר בהגדרה על "עצירה" ולא "חניה" אם אני יושב באוטו?
    2. לפי התמונה ברור שהפקח צילם את הרכב ממרכז הכביש, בנסיעה מן הסתם, ולא מהמדרכה.
    האם הוא לא אמור לגשת פיזית לרכב ולברר מדוע הוא עומד במקום אסור? (במקרה שלי מדובר בעצירה של 20 שניות בשל תקלה מכנית ברכב)
    3. האם אין גבול לטווח הזמן בו מותר להגיש את הדו"ח?

    • באותו ענין
      מתן | 25/08/2016 11:46

      מדובר אגב בעיריית תל אביב.
      מישהו יודע איך קראו לאותו פקח מיתולוגי של עיריית תל אביב שנתפרסם לאחר שנתגלה כי נהג לרשום דו"חות במהלך נסיעות באוטובוס, יציאות לבילוי וסתם מדמיונו הפורה?

    • תשובות
      אבי | 25/08/2016 12:29

      1. אין הבדל משפטי
      2. לא
      3. חפש ברשת "התיישנות דוחות תעבורה"

    • דו
      יעקבי | 25/08/2016 21:12

    • דו"ח חניה
      יעקבי | 25/08/2016 21:16

      שלום מתן,
      א. תקנת תעבורה 72 מונה את המקומות בהם אסור לחנות, אסור לעצור ואסור לעמוד.
      ב. פקח לא חייב לגשת אליך וזה נוהל (כדי להימנע ממפגש אלים).
      ג. סעיף 225 של חוק סדר הדין הפלילי קובע:
      מועדי המצאה בעבירות קנס
       225א. (א) עברה שנה מיום ביצוע עבירת קנס, לא יוגש עליה כתב אישום ולא יומצאו בעניינה הזמנה לפי סעיף 222 או הודעת תשלום קנס לפי סעיף 228(ב); ואולם, בעבירת קנס שהיא עבירת תעבורה כמשמעותה בפקודת התעבורה, ובעל הרכב הוכיח כי לא חלה עליו אחריות לעבירה לפי סעיף 27ב לפקודה האמורה, ניתן להגיש כתב אישום או להמציא הזמנה למשפט או הודעת תשלום קנס, למי שנהג ברכב אם לא עברו שנתיים מיום ביצוע העבירה.

      • תודה על התשובות, אך מה בענין ההתיישנות?
        מתן | 26/08/2016 04:21

        במקרה שבו החשד לביצוע עבירת תעבורה מבוסס על צילום רכב, המועדים להגשת כתב-אישום או להמצאת הזמנה או הודעת תשלום קנס יהיו כדלקמן:  לא יוגש כתב-אישום נגד בעל הרכב ולא יומצאו הזמנה או הודעת תשלום קנס, אלא בתוך ארבעה חודשים ממועד ביצוע העבירה