יש להפנות השאלה לפורום לשון הרע

  • לשון הרע והסתה לאלימות
    מתילדה | 22/08/2016 21:07

    פניתי לגיסי ,אחיו של בעלי, הגדול. הערתי לו , בכבוד, על דבר מסוים , הבהרתי לו שזה לא קשור אליו כלל  אלא לי . לא דברתי בצורה פוגענית.
     הוא התלהט כמו הר געש ענה 'שהוא לא ישאל אותי בכלל. שתקתי. לשמע הצעקות הגיעו ילדיי במהירות. כל הילדים שלי התאספו סביבו ,החליטו על המקום לעשות עלי חרם.

    האח מודע למצב  שלום הבית ההרגיש ביני לבין בעלי.  למרות זאת הלך וסיפר לו כנגד עיני , בעלי ישר בא לכיווני , כמעט פצע אותי עם הדלת של הרכב ואמר לי "מטומטמת" לפניו. שזאת השפלה עצומה.

     מאז, בבית  היה טרור . לא היתה שום פרופורציה בין ההתפרצות של האח , והנזק שנגרם לי, למה שאמרתי לו.
     אני זו שהרגשתי נתקפת. בעלי לא דבר אתי מילה יותר חוץ מ "מטומטמת " ו"זבל" על הדרך .לא רצה לשמוע את הצד שלי . גם הילדים לא. כדפוס של משפחת פשע בהתגלמותה. כאשר הילדים ביקרו אצל האח אחרי שבועיים של טרור , התברר , שבעלי כן סיפר לו שהוא לא מדבר אתי, שאף אחד לא מדבר אתי בבית. האח יודע שבעלי מאור מאוד "מושפע" מכל מה שיוצא מפיו.
     האם אפשר לייחס את מה שהאח עשה ללשון הרע ?

     אחרי חודש בתנאים הנוראיים האלה , פניו של בעלי היו קודרות!
     ובסוף , זה קרה. הוא הרביץ לי . לי . לצערי, מול הילדים. שש מכות עם מגבת בכל הכוח על הגב. מרוב הלם השתתקתי תוך כדי המכות. הקטנה שלי בכתה ואמרה לי : ״אמא , למה לא ברחת?״ הייתי בהלם ולא זזתי. בסוף סיכם בעלי עם אחיו שיבואו הוא ואשתו ואתנצל.

     כך היה : אמרתי לו שלי הוא יכול לדבר אתי איך שהוא רוצה אבל לספר לבעלי ??? יכל להתאפק
     תשובה : הבית שלך הרוס !
    אני אבוא ואצא עם הילדים שלך בלי לשאול אותך בכלל ואת תישארי בבית! לכי קישתא !
    אני:  היית מברר מה היתה כוונתי ? ישר נבחת עלי ? למה? תשובה: למה מי את  בכלל שאני אברר ? אני אשת אחיך ,
    -את מרשעת!
     את כלום !
    - אתה יודע מה היתה ההשלכה למה שעשית ?
     כן אני יודע! וחבל שלא היה יותר ! »

     על הזעזוע שחוויתי אין צורך להרחיב. אני רואה בגיסי,  זה שנתן את "המקל"  לבעלי  להרביץ לי !
    השאלה שלי : האם היה פה לשון הרע והסתה לאלימות ? האם ניתן להרחיק ביניהם ע"ס מה שהיה ?

    • יש להפנות השאלה לפורום לשון הרע
      עו"ד אמיר מורשתי | 29/08/2016 12:35

      מתילדה יקרה, בהיבט הפלילי אני לא רואה כאן עבירה של הסתה לאלימות, עבירה הקבועה בסעיף 144ד2 לחוק העונשין והמתייחסת לפרסומים לציבור הקוראים למעשה אלימות או טרור.
      לגבי סוגיית לשון הרע, והאפשרות לבקש צו שירחיק את בעלך מאחיו ( הגם שלא נראה לי שהדבר אפשרי במקרה שאת מתארת )עצתי לך להתייעץ בפורום הייעודי לכך אצלנו: פורום לשון הרע.
      מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
      טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il