רישום שלילי ב- BDI

  • B.d.i
    ורד עוז ברלינסקי | 23/08/2016 17:03

    לפני כ 6 שנים הייתי לקוחה בבנק דיסקונט. ההתנהלות הבנקאית שלי היתה סבירה והחשבון התנהל כשורה ללא כל בעיה.
    בשנת 2012 ניזקקתי להלוואה לרכישת רכב לעבודה.
    אני נהגת הסעות בחינוך המיוחד ומכיוון שהחוק אוסר על רכב הסעה להסיע ילדים אם הרכב עובר את ה 10 שנות עבודה, נאלצתי להחליף את רכב ההסעות שברשותי. את ההודעה קיבלתי בסוף יולי 2012 וזה אומר שאני צריכה להתחיל לעבוד ב 1 לספטמבר עם רכב חדש.
    חיפשתי בכל מקום אפשרי , ליסינג, הלוואות וסוגי מימון עד שמצאתי שבנק דיסקונט מלווה  את קרן הלוואות במימון המדינה.
    הלוואות אלה ניתנות לעסקים קטנים בריבית נמוכה ובתנאים טובים.
    פניתי למנהל הבנק וביקשתי הלוואה של 100,000שח לקניית הרכב שמצאתי. ושוב מציינת שלא הייתי לקוחה בעייתית.
    מנהל הבנק סרב ולא הסכים לבחון את הדברים גם כשאמרתי לו שהעבודה שלי זה משכורת ומשכורת זה המשך הפעילות שלי בבנק שלו.
    יצרתי קשר עם קרן גבע לעסקים קטנים והם המליצו לי לגשת לבנק אוצר החייל לאחר שהם בדקו אותי.
    וזה מה שעשיתי. לא הייתי לקוחה של בנק זה והם העמידו לי הלוואה מהיום למחר ללא ערבויות ושוב, לאחר שהם בדקו את התנהלותי ואת גובה המשכורת שלי. ההלוואה שקיבלתי היתה בריבית גבוהה ולא כפי שהייתי מקבלת מהקרן שאותה מלווה בנק דיסקונט.
    התנאי להלוואה בבנק אוצר החייל היה להעביר את כל פעילותי הכספיות אליהם וזה מה שעשיתי.
    כשהבין מנהל בנק דיסקונט שעברתי לבנק אחר הוא העמיד את כל ההתחיבויות בכרטיסי האשראי ובעו״ש לפרעון מיידי וזאת שהחשבון מתנהל כשורה ועשיתי העברות כספים לסניף. כמובן שלא יכולתי לשלם את כל הסכומים הללו. פניתי להנהלת דיסקונט וכלום לא עזר.
    לקחתי עוד הלוואות כדי לנקות את החשבון שהסתבך ותוך פחות משנה כבר לא הייתי חייבת שקל לדיסקונט.
    לפני כשבועיים רציתי לשלם בצ׳ק בחנות לתיקוני מיקסרים ואומרים לי שלא יכולים לקבל את הצ'ק ממני כי יש לי בעיה ועלי לפנות
    B.d.i. לא שמעתי קודם לכן על הדבר הזה ולכן שלחתי להם טופס שהורדתי מהאינטרנט וביקשתי מידע.
    התשובה הגיעה היום וכתוב שם שבנק דיסקונט עשה את זה בשנת 2012.
    השאלה שלי איך אפשר למחוק את הדבר הנורא הזה ועוד שאני לא אשמה במה שקרה
    אודה לך אם תכוון אותי מה לעשות

    • רישום שלילי ב- BDI
      עו"ד אבי זילברפלד | 24/08/2016 00:34

      שלום רב,

      לא ברור מפנייתך מה  בדיוק נרשם ב- BDI.
      על כל פנים, ככל שהרישום נרשם כחוק - אין דרך להסירו, וזה יוסר במועדים הקבועים בחוק.

      בברכה,

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", רח' בן גוריון 34, ר"ג
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il