טקטיקה

  • טקטיקה בצו לגילוי מסמכים
    רן | 08/08/2016 20:14

    בית הדין הורה לנתבעת לגלות בתצהיר לגילוי מסמכים מספר מסמכים ספציפיים בהתאם לבקשתי. יחד עם זאת, הנתבעת הפרה את הצו בשניים: ראשית, בכך שהמסמכים גולו במכתב ולא בתצהיר כנדרש בתקנות; שנית, בכך שהעבירה חלק מהמסמכים בלבד וזאת ללא הסבר באשר ליתר המסמכים.שאלתי הראשונה - הנתבעת לא ביקשה תצהיר גילוי מסמכים הדדי, השאלה היא מדוע? האם קיימת סבירות שתעשה זאת בהמשך? האם זה כי היא מסתירה משהו? מה המטרה? בנוסף לכך, אני שוקל לפנות לבית הדין בבקשה שיורה לנתבעת להגיש את המסמכים המבוקשים בתצהיר. אולם החשש הוא שהצד השני יבקש תצהיר גילוי מסמכים הדדי. אשמח לקצת סדר. שאלתי השנייה היא – האם על התובע להגיש את כל הראיות בתצהיר עדות ראשית או שמא יש מקום להפתיע את הנתבעת במהלך החקירה הנגדית? תודה רבה

    • טקטיקה
      עו"ד אלי לוטן | 11/08/2016 10:53

      שלום רן,
      אכן שאלות יפות. אתה אכן צריך סדר...
      תתחיל מלשאול שאלה אחרת. לא "מה אני יכול לעשות?" אלא  "מה הייתי רוצה להשיג?"
      למה אתה זקוק לתצהיר?
      מעבר לכך, נראה לי שהשאלות שלך  מחייבות הסבר הרבה יותר מקיף ממה שרלבנטי לפורום כזה.
      נסה לקרוא קצת בספר של גורן על גילוי מסמכים, כדי לקבל תמונה רחבה יותר.

      בברכה,

      אלי לוטן, עו"ד
      מנהל פורום עורכי דין

      ז'בוטינסקי 33, רמת גן
      טל': 03-6125353; מייל: ely@lotan-law.com