לשון הרע בסכסוך משפחתי

  • האם יש לנו עילה?
    יואל | 04/08/2016 15:47

    שלום רב
    אני וארוסתי לאחרונה עברנו מקרה חמור ביותר של לשון הרע...חבר של אחותה (שעימה כרגע יש סכסוך על רקע ירושה) הלך לאחותי וסיפר לה שקרים על ארוסתי ועלי.
    השקרים היו על תומתה של ארוסתי ,שהיא הולכת עם גברים על בסיס יומי
    שבעברה הייתה מופקרת ביותר ושהיא איתי בשביל כסף והכי גרוע שהיא אמרה שהיא מתחתנת איתי רק כדי לקבל את ירושת הורי ושהם ימותו היא תתגרש ותקבל חצי...
    עליי סיפר שגידפתי את אחותה ואמרתי לה דברים קשים מאוד ואפילו הוסיף שהוא שמע את זה על רמקול..
    כל אלו שקרים בכל מובן המילה!
    בעקבות שקרים אלו יחסייה של ארוסתי ואמי נפגעו מאוד ובגלל שאנו מתגוררים ביחידת דיור בביתה אנו אפילו שוקלים לעזוב דבר שיפגע בנו כלכלית.
    האם לנו עילה לתבוע אותו על הוצאת דיבה?

    עוד פרט על האדון - במשך החודשים האחרונים הוא מדווח באופן שוטף לאחותה על ארוסתי, האם הייתה בבית (בית שאף אחד לא גר בו עד פתיחת הצו ירושה) ,האם החשמל דולק וכדומה...

    • לשון הרע בסכסוך משפחתי
      עו"ד בן קרפל | 09/08/2016 12:23

      יואל שלום רב,

      ראשית צר לי לשמוע את הסיפור אין לי ספק שהסיטואציה לא נעימה בלשון המעטה.

      לשאלתך, לשון הרע היא דבר שנועד להשפיל אדם לבזות אדם , לשים אדם ללעג ולקלס ( סע' 1 לחוק) .

      בנוסף בכדי שתתגבש עילת תביעה הדברים צריכים להאמר לאדם אחד זולת האדם הנפגע ( סע' 2  לחוק) .

      אתה מתאר סיטואציה שבכדי להוכיח אותה תדרש להביא את אחותך לבית משפט שתעיד שאלו הדברים שנאמרו לה ואז בהחלט קמה לך ולארוסתך עילת תביעה כנגד אותו אדם.

      ישנם כמה מסלולי תביעה אופציונאלים ניראה כי במקרה שלך נכון יהיה לעשות שימוש בסע' 7א(ג) לחוק המאפשר לתבוע את כפל הפיצוי ללא הוכחת נזק שעומד על עד 100,000 ש"ח ולאחר הצמדה למדד עד 141,000 ש"ח בקירוב

      מקווה שהייתי לעזר,

      בברכה,

      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      האשל 2, פארק העסקים קיסריה
      טלפון: 072-2221780; מייל: benkarpel@gmail.com