כלב נשך כלב - האם אפשר לתבוע?

  • כלב של עובר אורח פצע את הכלב שלי
    דני | 30/07/2016 23:21

    היי,

    הלכתי ברחוב עם הכלב שלי ולפתע התנפל עליו כלב של עובר אורח שלא היה קשור, נשך אותו וגרם לו לפציעה.

    לקחתי את הכלב לוטרינר, אשפזו אותו לילה במיון ועלה לי כל העניין אלפיים חמש מאות ש"ח.

    האם אפשר לתבוע את בעל הכלב שנשך?

    • כלב נשך כלב - האם אפשר לתבוע?
      ליאור חאיק, עו"ד | 30/07/2016 23:29

      היי דני,

      סעיף 41 לפקודת הנזיקין עוסק וחל במקרה שבו כלב נשך אדם בלבד וגרם לו נזק גוף.

      מה קורה כאשר כלב נשך כלב ?

      על בעלי כלבים מוטלים חובות מסוימות מכוח חוק.

      כך, החוק להסדרת פיקוח על כלבים קובע בסעיף 11 (א) :"המחזיק בכלב לא יאפשר את יציאתו מתחומי חצריו (, אלא אם כן הכלב מוחזק בידי אדם המסוגל לשלוט בו, באמצעות רצועה שאת אורכה וטיבה יקבע השר."

      מאחר והכלב של אותו אדם לא היה קשור ברצועה בהתאם לחוק, והכלב שלך כן היה קשור בהתאם להוראות החוק, הרי שעל בעל הכלב המשוחרר לשאת בתוצאות התקיפה והנזק שנגרם לכלב שלך, אשר היה קשור.

      למסקנה נוספת ניתן להגיע מכוח עוולת הרשלנות בסעיפים 35 ו-36 לפקודת הנזיקין : על בעל כלב מוטלת  אחריות לנקוט כל האמצעים הנדרשים על מנת למנוע כי יגרום תגרום נזק לסובבים אותו ושעה שהתרשל ונגרם נזק - עליו לשאת בכך.

      לגבי הנזק- כדי להוכיח את הנזק תצטרך לצרף קבלות על טיפולים, תרופות, סיכומי מחלה, מכתב מבית החולים לכלבים או כל אסמכתא אחרת. בנוסף, תוכל לתבוע בגין עגמת נפש והזמן שנאלצת להשקיע בטיפול בכלבך.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com