לורי

  • מסירת מידע
    ארי רינגר | 29/07/2016 12:29

    במידה ונציג מוועד הבית מסר מידה על חוב לוועד לדייר אחר בבניין האם זו הוצאת דיבה?

    • לורי
      מסירת מידע | 29/07/2016 12:52

      בהחלט- זו מסירת מידע אישי על אדם והמידע הינו פרטי מה גם כשמדובר בחוב(ולא במחמאה למשל )
      בברכה,

    • פרסום שם חייב לוועד הבית
      עופר בן אברהם | 30/07/2016 11:28

      חוב לוועד (לנציגות) הבית הוא למעשה חוב לבעלי הדירות, ואלה ודאי זכאים לדעת מי מהם משלם כדין ומי מתחמק. ולעניין זה נקבע במפורש בסעיף 16(ג) לתקנון המצוי, שבתוספת לחוק המקרקעין (הוא התקנון המחייב אם אין תקנון מיוחד לבית לפי סעיף 64 לחוק), כי "בעל דירה רשאי בכל עת סבירה לעיין בפנקס ההכנסות וההוצאות, בחשבונות, בקבלות ובמסמכים הנוגעים להם ובדין וחשבון הכספי".
      על כן אין כל פסול בכך, שוועד הבית מפרסם את שמות החייבים, כל עוד הפרסום נכון, מדויק ושלם, ובפני בעלי הדירות בלבד (יש להימנע למשל מפרסום בחדר המדרגות, שגם אנשים זרים המזדמנים לבית עשויים להיחשף לו, ומפרסום חלקי, כגון: "כהן לא משלם", בלי לציין שקיימת מחלוקת עניינית בדבר עצם החוב).
      ואפילו תאמר, שפרסום כאמור מהווה לשון הרע או פגיעה בפרטיות, הרי החוק (כפי שהובהר פעמים אין ספור בפורום זה) מגן על פרסומי אמת שיש בהם עניין ציבורי וכן על פרסום שנעשה בתום לב בנסיבות מוגדרות, למשל, כדי להגן על עניין אישי כשר של הפוגע (ראו סעיף 14 ו- 15(3) לחוק איסור לשון הרע וסעיף 18(2)(ג) ו- 18(3) לחוק הגנת הפרטיות).

      • מר הנכבד
        לורי | 30/07/2016 20:50

        למרות או דווקא בשל תשובותיך המלומדות(מידי, לטעמי), אינך מבחין, כנראה, בכוונת השואל. הוא שואל, כמאמר הגשש, במטרה להכפיש. הוא לא שואל במטרה להראות חובות ל דיירים לדייריןם אחרים- דבר שכמובן אפשר לעשות, אלא שברור מהנימה של השאלה-(ולכן חייבים להיות קצת עם הומור שלא לומר עם עין בוחנת) האם הוא יכול להכפיש.
        על כך בבקשה ענה לו את התשובה הנכונה.
        בברכה
        לורי

        • מצפה לתשובה  לת
          תודה לורי | 31/07/2016 21:58