השגת ראיות באמצעים בלתי כשרים

  • הגנה מפני תביעת לשון הרע
    אנונימי | 21/07/2016 15:20

    שלום רב המצב שלי קצת מורכב אני עובד בפארק מסוים שבו נגבה תשלום מהמבקרים , לאוזני אשתי הגיע מידע כי עמיתי לעבודה מועל בכספי הקופה אך אין לה הוכחה לכך , במהלך זמן מסוים היה סכסוך שלי עם אותו עמית לעבודה בקשר לסידור עבודה כשלבסוף אשתי התערבה בעניין ושלחה לו הודעה משמיצה בפייסבוק שכללה ביטויים לא נעימים ובעיקר הוזכרה המילה "גנב" "אני יודעת מה אתה עושה בעבודה" , כעת אותו עמית לעבודה מעוניין לתבוע אותה על הוצאת דיבה ולשון הרע , אותו עמית הצליח להוציא שיחות פרטיות שלי עם אשתי על הנושא שלו ושיחות שלה עם חברה שבאותה שיחה היא שיתפה את תחושותיה עליו ועל מה שהוא עושה בעבודה , יש לציין שאת השיחות האלה הוא הצליח להוציא דרך חבר שלו שיודע לפרוץ לחשבונות פייסבוק הוא לא הוציא את השיחות בדרך חוקית כמו כן באחת השיחות שלי עם אותו עמית לעבודה הוא ביקש לדבר בצד וללא טלפונים או אמצעי הקלטה ואמר שאם אשלם לו 2500 שקלים רק אז יוותר ו "יסלח" לה , יש לציין שאת התביעה הוא מעוניין לבצע דרך בית משפט לתביעות קטנות שבו אסור להביא עורכי דין.השאלות שנשאלות כאן הינם:א.האם במקרה כזה יש לו הרבה סיכויים לזכות במשפט ?ב.האם ניתן להוכיח כי הוא פרץ לחשבון הפייסבוק והוציא בדרכים לא חוקיות שיחות כדי לנסות לזכות במשפט?ג.האם יש הגנות מסוימות שאפשר לקבל? אולי הגנת "אמת דיברתי" בכל זאת היו שמועות שבהם יש חשד כי העובד מועל בכספי הקופה אך עדיין לא הצלחנו להוכיח.אשמח לתשובתכם

    • השגת ראיות באמצעים בלתי כשרים
      עו"ד בן קרפל | 25/07/2016 13:51

      שלום רב,

      שאלותיך קשורות בעיקר לדיני ראיות ופחות לתחום לשון הרע קלאסי , אך אשתדל לענות:

      בשונה מארצות הברית שם חייבים לפסול ראיות שהושגו באמצעים לא כשרים ( תורת " פרי העץ המורעל") בישראל לא חייבים לפסול ראיות כאלה וניתן לקבל אותן בתנאים מסויימים ולקבוע את משקלן משנת 2006 והלכת יששכרוב אפשר לפסול ראיות אך אני לא סבור שהמקרה שלך נכנס למבחנים שנקבעו בהלכת יששכרוב.

      בנסיבות המתוארות התובע העתידי קיבל את הראיות בדרך כשרה לכאורה,  מי שהשיג את הראיות בדרך בלתי כשרה הוא אותו צד ג' שאותו ניתן יהיה לתבוע .

      תשובות לשאלותיך לפי הסדר:

      א. במידה וייחסתם לאדם מעשים פלילים (גניבה/מעילה) בפני אדם אחד נוסף מלבדו תקום לו עילת תביעה.

      ב. טכנולוגית היום ניתן להוכיח ולסתור כמעט הכל , לשם כך ובמידה ותתבע יהיה עליך להתייעץ עם מומחה לאבטחת מידע.

      ג. הגנת אמת דיברתי לא תעמוד לך כאשר הבסיס לדברים המעוולים הוא שמועות. ולא ניתן להוכיח את הדברים.

      מקווה שהייתי לעזר,

      בברכה,

      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      האשל 2, פארק העסקים קיסריה
      טלפון: 072-2221780; מייל: benkarpel@gmail.com

      • תודה על התשובה , עוד כמה שאלות
        אנונימי | 30/07/2016 11:08

        אוקי קודם כל אני מודה לך על התשובה , עכשיו העניין הוא כזה:1. אנחנו יודעים בוודאות שיש מעילה בכספי הקופה , במידה ואנחנו נשכור חוקר פרטי שיוכל להוכיח את זה האם במצב הזה הגנת אמת דיברתי תעמוד לטובתנו? האם מספיק להראות צילום שהבנאדם לא נותן קבלה ולעשות השוואה של הקופה של אותו יום?2. בהנחה ואנחנו לא נצליח להוכיח האם ניתן באמת לתבוע סכום של 50000 ש"ח בעקבות חשיפה לאדם אחד בלבד (העניין לא פורסם ברבים)? 3.אשתי היא אדם בעל מוגבלויות נכה 100% , אשתי זקוקה לי הרבה בבית ואף לוקחת לפעמים כדורי הרגעה , באותם ימים שבהם היא רשמה את ההודעות הפוגעות היא כנראה לא לקחה כדורים והיתה מאד כעוסה בעקבות המצב שהחלפתי את העובד במשך שבוע שלם ולא יכלתי לעזור לה עם כל הקשיים שלה , האם הגנת תום לב שהדברים נרשמו בשעת כעס יכולה לעמוד לטובתנו?אודה לתשובתך, תודה.