קיצור תקופת התמחות

  • בקשה לקיצור תקופת ההתמחות
    משה | 29/06/2016 12:41

    שלום וברכה,
    סיימתי את לימודיי במרץ 2016, כאשר הייתי אמור להתחיל בהתמחות ב-1.3 (עזבתי את עבודתי כעצמאי ועבדתי כ-4 חודשים בטרום התמחות). משיקולים לא ענייניים, החליט עורך הדין אשר עבדתי אצלו שלא להעסיק אותי כמתמחה (למרות שחתם על המסמכים לדיווח, אך אלה לא נשלחו).
    לאחר מכן,  מצאתי משרד חדש שבו אתמחה רק ביום 2.5.

    בנסיבות העניין, אודה אם תוכלו לסייע לי בעניינים הבאים:
    1. האם ניתן להגיש בקשה ללשכת עורכי הדין לקיצור תקופת ההתמחות?
    2.במידה וכן, האם הדבר נפוץ?

    במידה ואכן ישנו מקום, עליי לפנות ללשכה בהקדם וזאת בכדי שאם תקוצר תקופת התמחותי ולו בשבוע (בכדי שאהיה זכאי להירשם לבחינות של 5/17, עליי להיערך לכך מראש.

    בתודה מראש

    • קיצור תקופת התמחות

      משה שלום,
      לפי סעיף 35(א) לחוק לשכת עורכי הדין ,תשכ"א-1961 נדרשת שנה שלמה של התמחות (12 חודשים).
      די בכך שמועד סיום התמחותך הוא יום אחד טרם בחינת ההסמכה על מנת שתהא זכאי להירשם לבחינה.
      יחד עם זאת יש לקחת בחשבון שצריך לפחות חודשיים וחצי בכדי ללמוד לבחינה.
      אני מאמינה שעם ניסוח נכון של בקשה בכתב ללשכה,יהיו חריגים.
      בברכה,

      רינת אראל גילעד, עו"ד
      מנהלת פורום בחינות לשכה

      השקדים 9, קרית ביאליק
      טל':077-7002144; מייל: rinat.e.gilad@gmail.com