חריגות בניה ורישום בטאבו

  • בניין ללא טאבו
    ז'אק | 30/06/2016 17:01

    שלום רב מדובר על בנין בפתח תיקווה בן 50-60 שנה (מתקופת הבריטים), לפני 40 שנה קבלן רנה את הבניין וסידר אותו לדירות בנות 1.5 חד'עד 2 חדרים, הוא מכר את הדירות. לקומת קרקע של הבניין ולקומה הראשונה יש טאבו ובקומה שאנו גרים 5 במספר בלי טאבו. אנו קנינו דירה באמצעות עו"ד לפני 30 שנה ללא טאבו.עם הערת אזהרה בלבד. גם שאר הדירות (4) נקנו לפני 25=30 שנה וכולנו עם הערת אזהרה, משלמים ארנונה כל השנים לפי חשבונות העירייה. לפני 4 שנים העירייה ביקרה בדירות הללו כדי  לקדם את המדידות מטעמה . עד כאן הכל שקט ורגיל , לפני שנתיים קנתה לקוחה את אחת הדירות( עם הערת אזהרה) היות והיא עו"ד במקצועה , לקחה העניינים לידיה וביקשה שנתארגן (חמשת המשפחות שבקומה) וביחד נשלם את התהליכים כדי שלכל אחד יהיה טאבו משלו. מרגע זה  העיריה התעוררה, הפעילה מפקח שיבדוק את סיפור הבניין , בא וצילם את הדירות, ביקש שנבוא לתת עדות  על היסטוריית הבניין  ובזמן קצר מאוד הוא הגיש נגד הקומה שלנו כתב אישום על שהקבלן שעשה פיצול בבניין  ואנחנו הרוכשים הדיירים עשינו "שימוש" בדירות (30 שנה) וכבר מוזמנים לבית המשפט , הם טוענים שיש להזיר את הבניין לקדמותו – דבר שלא ישים בכלל  כדי שיחזור להיות כמו לפני 40-50 שנה האם קיים מקרים דומים בבניינים ישנים מאוד? האם קיימים תקדימים בבתי משפט? מה עושים במקרה חריג כמו שלנו?, מה לבקש מהשופט? או ממהנדס העיר או בכלל האם יש מה לעשות?

    • חריגות בניה ורישום בטאבו
      עו"ד רחל אדרי | 01/07/2016 11:37

      ז'אק שלום,

      המקרה שאתה מתאר סבוך ורק לאחר עיון בחומר ניתן יהיה לחוות דיעה באופן מקצועי. יחד עם זאת, ככלל, על חריגות בניה העירייה רשאית לתבוע עד 7 שנים מיום החריגה, כך שהיא לא זכאית מבחינה משפטית לבקש הריסת החריגה אבל - ויש אבל גדול- מעבר לחריגה ישנו גם השימוש במבנה החורג ואת זה העיריה יכולה לבקש לעצור גם היום כיוון שזו עבירה שמתחדשת מדי יום. המצב פה לא פשוט, ללא אישור העירייה לא תוכלו להעביר את הבעלות בטאבו. אם אינכם מעוניינים להחזיר את הבית למצבו על פי היתר הבניה תדרשו להכשיר את הבניה מבחינת היתרים וכפוף לכך שקיימות זכויות בניה או לחלופין בית המשפט יצטרך להכריע.

      מציעה לך לפנות למהנדס שיבדוק האם ניתן להכשיר את הבניה ובמקביל לפנות לעורך דין שיבדוק את המצב המשפטי לאשורו.

      אין באמור כדי להוות תחליף לייעוץ משפטי אישי.

      בברכה,
      רחל אדרי, עו"ד