האם לבצע קניית דירה ראשונה ללא עורך דין?

  • דירה ראשונה ממוכר מקבוצת רכישה
    אביהו | 25/06/2016 11:25

    שלום
    אני מתכנן לקנות דירת מגורים ראשונה. הקרקע נרכשה על ידי קבוצת רכישה של 46 רוכשים ולאחר מכן עשו הסכם בינהם לבין קבלן שיהיה אחראי על כל תהליך הבניה של שני בניינים.
    הסטטוס היום הוא שהבניינים נמצאים כבר בריצוף של הקומה שניה והתחלת חיפוי חוץ. החוזה שלהם מול הקבלן לכניסה ב 1.1.17 . (לאחר איחור של 60 יום קבלת סכום כסף כל חודש).
    ברצוני לקנות את הדירה מאחד הרוכשים מקבוצת הרכישה. לפרוייקט אין ליווי בנקאי ואין נכון להיום אישור למשכנתא (טוענים שצריך להתקבל בחודשיים הקרובים). המכירה אמורה להתבצע כך שאצטרך להעביר סכום של כ 250 אלף ש״ח היום כנגד רישום הערת אזהרה בטאבו. ורק לאחר קבלת אישור משכנתא לפרוייקט או קבלת טופס 4 את שאר הסכום.
    אילו דברים צריך לשים לב במקרה של קניה מרוכש מקבוצת רכישה ? האם רישום הערת אזהרה בלבד שומרת עליי מפני אי סיום הבניה ?(הערה: הרוכשים הראשונים לא שילמו את כל הסכומים לפי ההסכם מול הקבלן מכיון שלא התקבל עד עתה אישור לבצע משכנתא מהבנק. הקבלן המשיך בבניה כרגיל).
    תודה מראש

    • האם לבצע קניית דירה ראשונה ללא עורך דין?
      עו"ד רחל אדרי | 26/06/2016 12:25

      אביהו שלום,

      קניית דירה ככלל היא העסקה החשובה והגדולה ביותר שעושה אדם ממוצע מן הישוב. על אחת כמה וכמה כשזו הדירה הראשונה שלו. רק עורך דין העוסק במקרקעין ולאחר שיבדוק את כל המסמכים, יוכל להסביר לך את משמעות העסקה מהבחינה המשפטית, הקניינית, התכנונית ובמיוחד כאשר מדובר בקבוצת רכישה ששם המצב תמיד יותר מסובך. פנה לעורך דין.

      בברכה,
      רחל אדרי, עו"ד