לא ברור

  • כללים להארכת מועד
    אורן | 22/06/2016 17:26

    הגשתי בקשה בתיק ערעור לעכוב בצוע הפקדת ערבון בתיק דלמטה
    נתנה החלטה
    "בהתאם לכלים הנוהגים בעכוב בצוע / בקשה לסעד זמני לא ניתן להעתר לבקשה"
    מה הכללים?

    • לא ברור קישור
      א-ה | 23/06/2016 08:24

      האם כוונתך לכללים להארכת מועד (כפי שכתבצ בכותרת) או כללים לבקשה לסעד זמני (כפי שכתבת בגוף ההודעה)

      לכן, אני אפרט לך את הכללים לבקשה לסעד זמני

      הכללים לסעד זמני מפורטים בתקנה 365 לתקנות סדר הדין האזרחי - ציטוט:

      "365. (א)  בקשה לסעד זמני תוגש והדיון בה יתנהל כאמור בסימן א' של פרק כ', ובכפוף להוראות פרק זה.
      (ב) לבקשה תצורף התחייבות של המבקש לפיצוי מי שאליו מופנה הצו, בגין כל נזק שייגרם לו על ידי הצו הזמני, אם תיפסק התובענה או יפקע הצו מסיבה אחרת.
      (ג) בתצהיר המצורף לבקשה יפרט המבקש את כל העובדות הנוגעות לבקשה.
      (ד) בבקשה למתן צו הנוגע לנכסים שברשות מחזיק, יפורשו גם שמו ומענו של המחזיק. תק' תשס"ב-2002
      (ה) בבקשה לצו עיכוב יציאה מהארץ יפרש המבקש בבקשתו את שמו ושם משפחתו של המשיב, גם באותיות לטיניות, וכן מענו, מספר הזהות שלו, ואם אינו ידוע למבקש – פרטים אחרים שיש בהם, לדעת בית המשפט או הרשם, כדי לזהותו; בית המשפט רשאי לבקש פרטים נוספים כדי למנוע טעות בזיהוי.
      (ו) בבקשה לסעד זמני לפי סימן ב'1 יציין המבקש גם את תיאורם ומקום הימצאם של הנכסים, וכן יציע מועמד לשמש תופס נכסים או כונס נכסים זמני, לפי הענין, בכפוף לאמור בתקנה 387ג, ויצרף את הסכמת המועמד בכתב למינוי."

      כאמור, בנוסף לתצהיר התומך בבקשה, אתה חייב לצרף התחייבות עצמית. ראה דוגמה בקישור המצורף

      התחייבות עצמית

      • טעות
        אורן | 23/06/2016 09:00

        זה בדיוק מה שלא ברור
        הגשתי בתיק ערעור בקשה להארכת מועד להפקדת ערבון שנקבע בתיק דלמטה
        הרי זהו לא סעד זמני ולא עכוב בצוע
        בהחלטה נקבע שלפי הכללים הנוהגים בעניין סעד זמני/עכוב בצוע אין להיעתר לבקשה.
        הרי אין ה סעד זמני. וההחלטה מוטעית
        מה ניתן לעשות? בקשה לעיון מחדש? או מה בדיוק

        • יכול להיות שאכן נפלה טעות קישור
          א-ה | 23/06/2016 10:11

          כיוון שאני לא יודע במה מדובר בדיוק
          אני מניח שחויבת להפקיד ערבון, וביקשת ארכה, שלא אושרה
          הגשת ערעור על אי-אישור הארכה להפקדת הערבון
          לכן, במצב הזה, תגיש בקשה לעיון נוסף, תוך הבהרת מהות הבקשה, שאין מדובר בבקשה לעיכוב ביצוע או סעד זמני אלא בערעור על דחיית בקשה למתן ארכה להפקדת הערבון האמור.
          להשכלה כללית, אני מצרף לך קישור להחלטה של בית המשפט העליון שעוסקת בנושא של מתן ארכה לצורך הפקדת ערבון

          החלטה

          • המשך
            אורן | 23/06/2016 14:22

            הגשתי ערעור על עצם החיוב בערבון והגשת בקשה להארכת מועד להגשת הערבון עד להחלטה בערעור. מן הנמוק שהערעור יתייתר אם ההליך ימחק כי אין לי כסף להפקדת ערבון ולא אוכל להפקיד ותפגע זכותי החוקתית.[
            יש לך פסיקה בעניין?
            תוכל לחדד הנושא?
            אכן נפלה טעות בהחלטה?
            עיון מחדש זה רק בשינוי נסיבות. מה אטען

            • פתרון חלקי של הבעיה
              א-ה | 23/06/2016 18:24

              בשל קוצר בזמן שלי היום, אני בשלב זה רק אתן לך הסבר להחלטה של בית המשפט, שאותה לא הבנת, והיא בעצם נכונה.

              אתה מכנה את זה הארכת מועד להגשת העירבון, אבל, כאשר מוגש ערעור, אתה בעצם רוצה לעכב את ביצוע החלטת בית המשפט בערכאה הראשונה בעניין חובת הפקדת הערבון.
              לכן, בשלב הערעור חלות שתי התקנות 467(ב) וגם 467(ג) לתקנות סדר הדין האזרחי, שעוסקות בעיכוב ביצוע וסעד זמני.
              בעניינך, כאמור, זה עיכוב ביצוע של הפקדת העירבון.

              תקנה 467(ב) היא פשוטה -

              "(ב) הוגש ערעור או בקשת רשות לערער, רשאי בית המשפט שלערעור להורות על עיכוב ביצועה של החלטה שהיא נושא ערעור או נושא בקשת רשות לערער, וכן על מתן סעד זמני בנוגע להחלטה כאמור, למועד שיקבע ובתנאים שיראו לו."

              הבעיה היא עם תקנה 467(ג) -

              " (ג) הוראות תקנה 364(א) עד (ד) יחולו על בקשה למתן סעד או עיכוב ביצוע שיוגשו לפי תקנה זו, בשינויים המחויבים לפי העניין."

              וזה מה שנאמר בתקנה 364(א) עד (ד) -

              "364. (א) בית המשפט לא ייתן סעד זמני אלא בכפוף להמצאת התחייבות עצמית כאמור בתקנה 365(ב), וכן ערבות מספקת, להנחת דעתו, לשם פיצוי בגין כל נזק שייגרם למי שאליו מופנה הצו כתוצאה ממתן הצו, אם תיפסק התובענה או אם יפקע הצו מסיבה אחרת; בית המשפט רשאי לפטור מהמצאת ערבות, אם ראה שהדבר צודק וראוי, ומטעמים מיוחדים שיירשמו.
              (ב) בית המשפט רשאי לצוות על הפקדת עירבון בנוסף לאמור בתקנת משנה (א), אם שוכנע כי הדבר צודק וראוי בנסיבות הענין; בית המשפט לא ייתן סעד זמני במעמד צד אחד אלא בכפוף להפקדת עירבון בנוסף לאמור בתקנת משנה (א), זולת אם שוכנע כי בנסיבות הענין צודק וראוי לפטור מהפקדת העירבון.
              (ג) סכום העירבון לא יעלה על 50,000 שקלים חדשים; בית המשפט רשאי, אם ראה שהדבר מוצדק מטעמים מיוחדים שיירשמו, להגדיל את סכום העירבון מעבר לסכום האמור או להתנות את מתן הצו במתן עירבון אחר.
              (ד) הסכום הנקוב בתקנת משנה (ג) יעודכן ב-1 בינואר של כל שנה (להלן – יום העדכון) לפי שיעור עליית מדד המחירים לצרכן שמפרסמת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (להלן – המדד) שפורסם בחודש נובמבר שלפני יום העדכון, לעומת המדד שפורסם בחודש נובמבר שקדם לו; סכום שעודכן כאמור יעוגל לשקל החדש השלם הקרוב, וסכום של חצי שקל חדש יעוגל כלפי מעלה."

              עכשיו אתה כבר מבין מה פשר ההחלטה שקיבלת ?
              זה מחזיר אותך בעצם לתשובה הראשונה שלי.

              • מה
                אורן | 23/06/2016 20:15

                עדיין אין זה סעד זמני במובנים הרגילים של סעדים זמניים כמו עקול זמני / עכוב יציאה וכו,
                זה לא עכוב בצוע פסק דין , אלא עכוב החלטה אחרת . לא יגרם נזק לצד השני כי ההליך הקודם בינתים יתעכב. זה הליך שאני יזמת ולא המשיב. אם לא ינתן הסעד יגרם לי נזק, למשיב לא יגרם כל נזק. כך שאין כל מניעה ליתן הצו. מה עלי לעשות כרגע

                • מה לעשות קישור
                  א-ה | 25/06/2016 08:39

                  זה מה שאתה צריך לעשות –
                  1. קרא בעיון את החלטת בית המשפט העליון ע"א 2631/15 הראל חברה לביטוח בע"מ נ' נור מסארוה, כדי להבין את המצב המשפטי.
                  2. עליך להגיש בקשה + תצהיר בתיק הערעור, ולבקש עיכוב ביצוע של החלטת הערכאה הדיונית בעניין העירבון עד למתן פסק דין בערעור.
                  3. הבקשה היא על פי תקנה 467(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, המקנה סמכות לערכאת הערעור לעכב ביצוע החלטה בערכאה הדיונית.
                  4. במסגרת הבקשה, אתה מבקש פטור מסיבות כלכליות, לגבי צירוף "התחייבות עצמית" או "עירבון" הדרושים לצורך ביצוע העיכוב על פי הקבוע בתקנה 467(ג), בנימוק שהערעור בתיק הוא על פטור מהפקדת עירבון, והטלת עירבון שני בערעור, או התחייבות עצמית, מהווה "מעגל שוטה" דיוני, שלגביו קבע בית המשפט העליון שיש לתת פטור מעירבון בערעור כדי למנוע את "המעגל השוטה" הזה – ראה החלטת העליון המצורפת.
                  5. בבקשה תציין גם שאת תקנה 467(ג) יש לבצע "בשינויים המחוייבים לפי העניין" כנאמר בה, ולכן מוקנית לערכאת הערעור הסמכות לפטור אותך מהתחייבות עצמית או עירבון בהליך הערעור מסיבות כלכליות, לצורך העיכוב המבוקש.

                  החלטה

                  • בפועל
                    אורן | 25/06/2016 23:13

                    תודה רבה
                    ניתן לקבל פטור מהתחיבות עמית בגן מצב כלכלי? הרי לא מדובר בהפקדת כסף אלא רק התחיבות.
                    האם יש צורך בהתחיבות צד ג?

                    בפועל להגיש בקשה ותצהיר התומך בכל העובדות הנטענות בצרוף מסמכים להוכחת מצב כלכלי?

                    • מי שחותם על התחייבות עצמית - מצהיר שיש לו כסף
                      א-ה | 26/06/2016 00:21

                      ואז, הערעור שלך ידחה באופן מיידי, וישלחו אותך להפקיד את הכסף עבור העירבון בערכאה הראשונה

                      • ג
                        אורן | 26/06/2016 00:42

                        ונדרש ערבות צד ג?
                        כלומר עלי לבקש בקשה לפטור מערבות צד ג?

                        • אם צד ג' מוכן לערוב עבורך - אז שישלם את העירבון
                          א-ה | 26/06/2016 01:10

                          כל הטענה שלך מבוססת על כך שאין לך כסף - וגם - אין לך שום מקור חיצוני שממנו אתה יכול לקבל כסף
                          אם צד ג' מוכן לערוב לך, תשלח אותו דחוף שישלם את העירבון בערכאה הראשונה.

                          • ?
                            אורן | 26/06/2016 01:43

                            ולגבי החלק השני של השאלה- בפועל מה עלי להגיש?

                            • לא מובן למה אתה מעלה את נושא צד ג' בשלב הערעור
                              א-ה | 26/06/2016 02:25

                              עקרונית, אתה אמור לחזור על הטיעון לחוסר יכולת כלכלית כפי שטענת בערכאה הראשונה..
                              אני רק מקווה שאתה אכן יודע מהו נטל ההוכחה שחל עליך לשם קבלת פטור מהפקדת עירבון מסיבות כלכליות - שאותו היית צריך להעלות בערכאה הראשונה.
                              נושא חוסר יכולת קבלת עזרה מצד ג' היה צריך להיות בטיעון בפני הערכאה הראשונה.

                              • דחוף
                                אורן | 28/06/2016 12:21

                                1. האם להגיש רק בקשה אחת ותצהיר אחד
                                או לצרף גם בקשה נפרדת ועוד תצהיר לפטור מערבות?

                                2. לציין שהגשתי בקשה לנקבע שלא ניתן להעתר לה? (הרי לא נדחתה וממילא אין מעשה בי"ד )