כל ההתחלות קשות

  • שאלה
    ליאת | 29/05/2016 18:39

    שלום רב,

    אני בת 37.5 לפני כשנה וחצי הוסמכתי וכרגע עדיין לא עובדת במקצוע. ההתמחות שלי הייתה בתחום הפלילי בשירות ציבורי. בנתיים איני מוצאת עבודה בתחום שלי וקשה לי להיפתח לתחומים אחרים אבל אני בכל זאת שולחת גם לתחומים אחרים..
    לאחרונה אני שולחת קורות חיים (לא להרבה משרות כי הרוב דורשים ניסיון) וכמעט ולא חוזרים אליי. זאת על אף ההתמחות הטובה..והציונים הגבוהים..
    האם לדעתכם הגיל שלי מהווה מכשול? אני רווקה ללא ילדים ויכולה להתחייב לשעות מרובות.
    בכל ראיון שואלים אותי למה התחלתי ללמוד מאוחר..
    לעיתים אני חשה שאולי הגיל עומד לי לרועץ..האם אתם מכירים מקרים שבהם לקחו אנשים בני גילי לעבוד כשכירים במקצוע? (זה מצחיק אותי קצת כי אני לא בגיל פרישה ויש לי רצון גדול לעבוד בתחום)
    יודגש, כי היו תקופות שחזרו אליי ובחלק מהמקרים ויתרתי על הראיון כי התנאים או המרחק הפריעו לי ולחלק לא התקבלתי

    אשמח לתשובתכם

    • כל ההתחלות קשות
      עו"ד אלי לוטן | 01/06/2016 21:08

      ובמקצוע הזה - גם ההמשך לא משהו...
      המקצוע מוצף. הוא היה מוצף כשהתחלת ללמוד.
      כל מקצוע אחר, השקעה דומה היתה מביאה אותך להכנסה גבוהה ולהיחטף. לא במקצוע הזה...
      הגיל זה לא הבעיה. אם כבר, להיפך.
      אגב, אם לדעתך את מספיק צעירה בשביל להתחיל לעבוד בעורכת דין עם אפס ניסיון אז את מספיק צעירה כדי לעשות שינוי. דרסטי. טוטלי.
      בברכה,

      אלי לוטן, עו"ד
      מנהל פורום עורכי דין

      ז'בוטינסקי 33, רמת גן
      טל': 03-6125353; מייל: ely@lotan-law.com

      • אם הבנתי נכון אתה מציע לפרוש מהמקצוע?
        ליאת | 05/06/2016 09:21

        עו״ד לוטן שלום רב,
        ראשית, תודה על תשובתך.
        שנית, אם הבנתי נכון את הסייפא של דבריך - השינוי הדרסטי והטוטלי שאני אמורה לעשות זה למצוא מקצוע אחר כי בגילי לא בטוח שאצליח למצוא את מקומי במקצוע זה?

        אשמח לתשובה

        ליאת