תשובה

  • הודעה בווטסאפ
    מוטי ליף | 16/05/2016 23:01

    שלום
    לפני בערך שבוע התחיל להיות בלאגן בין אימי לבין האחיינים שלה בשנות ה40 לחייהם בקשר לכסף,לפני כמה שנים האחיין סיפר לנו איך הוא עבד על שתי האחיות שלו על סכום גדול מאוד של כסף,על משהו ששלושתם הרוויחו מהדבר המסויים הזה אבל הוא עשה קומבינה בלי שאחיותיו ידעו על זה והוא הרוויח הרבה יותר כסף מהן,כל השנים האלה לא סיפרנו להן על זה,אבל עכשיו בגלל הסיכסוך ביניהם אמא שלי שלחה בווטסאפ הודעה לאחת האחיות שלו וסיפרה לה על מה שהוא עשה,אחרי שאחותו ראתה את זה היא דיברה עם אחיה על זה,ומה הוא עשה הוא שלח לאחותי הודעה שהוא יתבע את אמא שלי על הוצאת דיבה על סך 200000 אלף שקל,והוא כתב שתביא הוכחה,אין לאימי לי ולאחיותי הוכחה,הוא אמר לנו שהוא עשה את זה,אז זאת המילה שלנו נגד המילה שלו,מה שאימי אמרה לה שאחיהם רימה אותן והיא פירטה מה הוא בדיוק עשה,שאלתי היא אם זה נקרא הוצאת דיבה? הרי זה לא נעשה בפרהסיה,בתודה מראש.

    • תשובה
      רוברט | 18/05/2016 13:04

      מדובר בפרסום לשון הרע. עם זאת, היה ואמך מעורה בפרטים, באופן שמסביר כיצד הונה האחיין את אחיותיו (דבר שגם יכול להסגיר כי לא יכלה ללמוד על המידע הזה, אלא מפיו-שלו), אזי עשויה לקום לאמך הגנת אמת הפרסום, שתוכיח כי דברה אמת, ובכל מקרה הסתמכה על מה שהוא בעצמו אמר לה.

      ככל שאכן תוגש תביעה נגד אמך או שהיא תקבל מכתב בעניין, מומלץ כי תפנה לייעוץ משפטי הולם.