הגשת כתב הגנה לאחר תביעה

  • תביעה לאחר תאונה כנגד נהג ברכב חברה
    אייל | 21/03/2016 12:22

    שלום,
    לפני כשנה עשיתי תאונה קטנה עם רכב מטעם העבודה, בדרכי לעבודה בבוקר. לרכב שלי לא קרה כלום, והרכב הנפגע טען שתא המטען לא נסגר כראוי. החלפנו פרטים וכבר באותו היום שאלתי העבודה מה צריך לעשות ונתנו לי טופס תאונה למלא ולשלוח לחברת השכרת רכב שממנה החברה שכרה את הרכב שבו נהגתי. מאותו זמן לא פנו אלי, לא מהחברה ולא הנפגע. לאחר כשנה קיבלתי זימון לבית משפט לתביעות קטנות - הזמנה לדין. חשוב להבהיר כי התובע (בעל הרכב הנפגע) קיבל מחברת ההשכרה תשלום כנגד דוח שמאי על סך שהוא כחצי ממה שהוא דורש וכרגע הוא תובע אותי בשל היותי הנהג הקבוע ברכב ואת חברת ההשכרה יחד וכל אחד לחוד.השאלות שלי הם אלו:1. האם זה חוקי לתבוע אותי? האם זה לא שקול לכך שנהג אוטובוס פגע ברכב שלך ואין פגיעות בגוף רק ברכב, אתה תובע את הביטוח או את חברת האוטובוס (דן או אגד) ...2. איך להגיב לזה? מה לטעון בכתב ההגנה, הרי ברור לי שהתובע אמור לתבוע את חברת השכרת הרכב או את החברה בה עבדתי  - ולא אותי.

    אגב - אני מודה בתאונה, למרות שהנזק לדעתי נופח על התובעים אבל אין בידי הוכחות לכך (לא צילמתי כלום מכיוון שזה היה נראה שולי מאוד בזמן התאונה)

    תודה רבה,אייל

    • הגשת כתב הגנה לאחר תביעה
      עו"ד ערן אלזם | 21/03/2016 21:05

      אייל שלום,

      ראשית, ככל והנהג הנפגע סבור כי הוא לא פוצה בגין מלוא נזקיו, הרי שהוא בהחלט זכאי להגיש תביעתו בגין יתרת הנזק.

      מנתוני שאלתך, אמליץ לך להתקשר למחלקת התביעות בחברת הביטוח, שכן סביר להניח שהם מייצגים גם אותך בהליך המשפטי.

      בהצלחה!

      בברכה,

      ערן אלזם, עו"ד
      מנהל פורום תאונות דרכים

      מגדל ב.ס.ר 3, רח' כנרת 5, בני ברק
      טל': 03-5230007; מייל: elzamlaw@gmail.com