הפצת פסק דין

  • שליחת פסק דין
    אהרון | 15/03/2016 18:23

    שלום
    אני כותב שוב כי אולי חמקה השאלה
    נניח ובשנת 2005 ניתן נגד X פסק דין אשר קובע כי הוא היה השוכר של דירה והוא רימה את המשכיר ועל כן ניתן נגדו פסק דין.
    כיום אותו שוכר משכיר דירה אצל אדם אחר
    האם עצם העובדה כי אני שולח את פסק הדין אשר ניתן דאז למשכיר היום מהווה לשון הרע?
    הרי מדובר בטענת אמת דיברתי , יש עניין לציבור שכן ראוי שידווחו על נוכלים, אולם תום הלב שם אני קצת מתלבט
    אודה לתשובתך
    אהרון

    • הפצת פסק דין
      עו"ד בן קרפל | 20/03/2016 11:30

      אהרון שלום רב,

      ככלל פסקי דין הם פומביים,  אלא אם צויין אחרת בפסק הדין עצמו ו/או ההליך התקיים בדלתיים סגורות.

      האם אפשר לתבוע אותך על כך ששלחת לאחר פסק דין, זו שאלה מצויינת .

      התשובה עקרונית היא לא, אבל אסייג את עצמי ברשותך.
       במידה ותשלח את אותו פסק דין ותצרף למעטפה מכתב בו תתן את הפרשנות שלך לפסק הדין בצורה מסולפת ו/או תוסיף ותרעיף על אותו אדם סופרלטיבים אשר לא מבטאים במדויק את פסק הדין , אז יכול ותהיה בבעיה.

      במידה וכל שתעשה זה לשלוח את פסק הדין, מדובר במסמך פומבי, אם לא נקבע אחרת כפי שכבר הוסבר ואני לא רואה בכך בעיה.

      האם נתבעו אנשים על מקרים דומים ? התשובה היא כן הוגשו בעבר תביעות בעיקר כנגד אנשים שהפיצו כתבי טענות (כתב תביעה, כתב הגנה ) וגם במקרים אלו נקבע כי עומדת לאנשים ההגנה מתוקף סע' 13(5).

      במידה ותתבע ניראה כי יעמדו לך ההגנות מתוקף סע' 13(5) + 13(7) לחוק איסור לשון הרע.

      בברכה,

      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      האשל 2, פארק העסקים קיסריה
      טלפון: 072-2221780; מייל: benkarpel@gmail.com