עילה לתביעת לשון הרע

  • האם יש עולה לתביעת לשון הרע?
    סטף | 01/03/2016 18:22

    שלום, שאלה לי. אשמח להארת עיני בנושא.
    עורך הדין של שותפי, באחד הפגישות עם יועץ מומחה לעיניני הערכת שווי, ביקש בקה שהיא לא הגיונית ולא הגונה (לא אפרט אבל משהו כמו, אני לא מסכים שאתה תהיה נוכח בפגישה עם היועץ אלא רק עורך הדין שלך, ומצד שני, הוא דורש שהשותף שלי יפגש עם היועץ בעת ביצוע ניתוח החברה).
    בתשובה עניתי ליועץ, שאיני מבין מי אישר לעורך הדין של שותפי את תעודת עורך הדין וכנראה שעורך הדין הנ"ל פועל בהגיון לא הגיוני.. , התגובה נשלחה ליועץ המשותף בלבד. האם יש לעורך דינו של שותפי עילה לתביעת לשון הרע?

    • עילה לתביעת לשון הרע
      עו"ד גיל קראוס | 03/03/2016 15:13

      צהריים טובים,

      ברמת העיקרון כן מאחר והתקיים אלמנט הפרסום (מספיק שאדם אחד חוץ מהנפגע היה חשוף לדברים) ולכאורה מדובר בדברים מכפישים.

      לגופו של עניין אני לא בטוח שבדברים שאמרת ובסיטואציה שבה הם נאמרו אכן יקבע בית המשפט שמדובר בלשון הרע.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום לשון הרע

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל':03-6766602; מייל: gil@eghert-kraus.co.il