תאונת דרכים בעבודה

  • תאונת דרכים שהיא תאונת עבודה
    ניבר | 28/02/2016 16:12

    שלום,אני כלכלן במקצועי לפני שלוש שנים הייתי בין עבודות ועבדתי כשליח על קטנוע.
    לדאבוני, רכב התפרץ לכביש ונפגעתי בתאונת דרכים (שהייתה גם תאונת עבודה).
     לפני שנה נקבעה לי נכות קבועה של חמישה אחוזים בוועדה רפואית של ביטוח לאומי.
    לפני מספר חודשים עברתי ניתוח בקרסול.
    עקב התאונה יש לי מגבלות בהליכה , בעליית מדרגות וירידתן. איני יכול לרוץ או לקפוץ.יש לי כאבים יומיומיים.מהתאונה ועד היום עברתי טיפלי פיסיותרפיה ורפואה משלימה ללא הועיל.
    ביום התאונה הייתי בן 43.
    ממוצע שכרי לפני התאונה (שלושה חודשים) היה כשלושת אלפים ₪ לחודש.ממוצע שכרי לפני התאונה (שנים עשר  חודשים) היה כחמשת אלפים ₪ לחודש.
    במידה ומגישים תביעה ל"פול" מה הסכום שאפשר לקבל כפיצוי?תודה,ניבר

    • תאונת דרכים בעבודה
      עו"ד אילנה אליכיס | 28/02/2016 17:50

      ניבר שלום,
      ראשית, לעניין הנכות בביטוח לאומי ישנה אפשרות להגיש החמרת מצב לאחר הניתוח אותו עברת ובעקבותיו הכאבים והגבלות שנגרמו.

      שנית, קביעת הביטוח לאומי אינה מחייבת את חברת הביטוח בתביעת לפיצויים בגין נזקי גוף.
      אולם אם קיבלת מהביטוח הלאומי תשלום כלשהו זה יופחת מהפיצוי שיתקבל בעתיד מהביטוח הפרטי!

      בנוגע לגובה הפיצוי, עליך לפנות לקבלת ייעוץ פרטני עם כל הפרטים, החומר הרפואי ואחוזי הנכות (פרטים כגון כושר ההשתכרות אינם מספקים לשם חישוב).

      רפואה שלמה
      אילנה אליכיס; עו"ד
      מנהלת פורום תאונות דרכים