עבודה בחברת ביטוח ניסיון משפטי

  • שאלה
    אביחי | 09/02/2016 18:28

    שלום רב,

    אני סטודנט למשפטים באחת המכללות.
    עובד במשרה מלאה ולומד תוך כדי.

    לאחרונה, קיבלתי הצעת עבודה לעבוד בחברת ביטוח גדולה בתור מייצג בבית משפט לתביעות קטנות.
    אך תשלום שכר עבודה נמוך משמעותית מעבודתי הנוכחית
    (שלא קשורה לעולם המשפט).

    שאלתי היא כזו:
    האם כדאי לי לעזוב את עבודתי הנוכחית ולעבור לעבוד בתפקיד המשפטי? האם הדבר יתרום באופן משמעותי לניסיון שלי ויהיה לי יותר קל למצוא התמחות?
    או שהתרומה תהיה זניחה ועדיף להישאר בעבודה הרווחית יותר?

    • עבודה בחברת ביטוח ניסיון משפטי
      עו"ד זיו ביגלמן | 21/02/2016 11:28

      התשובה שלי פשוטה יחסית.
      השאלה באיזה תחום אתה רוצה לעסוק בעתיד והאם יש קשר לעבודה בחברת הביטוח לתחום.

      מייצג תביעות קטנות נותן לך פתח עצום ללמוד המון דברים וגם פותח הרבה דלתות לאחר מכן.
      אתה לומד שם המון המון המון.
      למעשה תביעות קטנות מלמד אותך כיצד לנהל משפטים, כיצד לחקור בחקירה נגדית וגם כיצד להתנהל מול שופטים וכו' ואף נותן לך ניסיון מעולה לפתח כישורים לניהול מו"מ.

      עבודה כמייצג בתביעות קטנות מתקשרת בדרך כלל לתביעות בתחום הנזיקין על כל סוגיו, מתביעות גוף קטנות לנזקי רכוש ואף לתביעות בתחום הבריאות.

      בתור משרד שעוסק בתחום הנזיקין וכאשר אנחנו מחפשים לקלוט עורכי דין צעירים, עובד שיש לו ניסיון "מהקטנות" זוכה ליתרון עצום כי למעשה אנחנו כבר מקבלי עורך דין כמעט לכל דבר ועניין.

      השאלה היא מה אתה באמת רוצה לעשות בעתיד, והאם אתה רוצה לעסוק בתחום לאחר מכן כעורך דין.