לשון הרע במסגרת יחסי עובד מעביד

  • המנהל כינס העובדים ושיתף סיבה לפיטורי
    שלומי | 04/02/2016 10:53

    בשבוע שעבר נעשה לי שימוע כחוק ופוטרתי לאחר שנתיים וחצי מכיוון שלא פעלתי על פי נהלי חברה במקרה בודד ומצער. יום לאחר פיטורי כינס המנהל את כלל העובדים, 50 במספר, השמיע להם את ההקלטה שלי שבה שומעים כיצד עברתי על נוהל חברה שלא במכוון, וסיפר להם מדוע פוטרתי. האם סיבת הפיטורים לא אמורה להישאר בגדר סוד בין המעסיק למועסק? מאוד פגע בי המהלך שביצע המנהל ולמרות חבריי הרבים בעבודה,לאחר הכינוס, איש מהם לא נשאר עימי בקשר, הדבר פוגע בי מאוד.
    האם יש מקום להגיש תביעת דיבה בסך 50 אלף שח כנגד מקום העבודה?
    אני חושש שהשופט יקבע כי מדובר בתביעה קנטרנית ויגזור עלי הוצאות משפט.
    אודה על תשובתכם

    • לשון הרע במסגרת יחסי עובד מעביד
      עו"ד בן קרפל | 08/02/2016 14:19

      שלומי שלום רב,

      ראשית החששות שלך מוצדקים.
      במידה ותתבע את החברה/ את המעסיק, יכול ותעמוד להן הגנת אמת בפרסום.

      באמרת אגב אומר, כי אני רואה טעם לפגם בכך שהשמיעו ברבים הקלטה שלך .
      זאת ועוד בכדי לתת תשובה מבוססת יותר, צריך להבין מה בדיוק המנהל תיאר לשאר העובדים ?

      מקווה שהייתי לעזר,

      בברכה,

      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      האשל 2, פארק העסקים קיסריה
      טלפון: 072-2221780; מייל: benkarpel@gmail.com

      • בהמשך לשאלתך בן
        שלומי | 08/02/2016 17:10

        הבנתי מאחת העובדות שהמנהל השמיע לעובדים שכינס את ההקלטה שלי למען יראו וייראו כיוון שאני הייתי הנציג השלישי באותו החודש שהתנהל שגוי מול לקוח החברה., (אך היחיד שפוטר, השניים האחרים הושעו מהעבודה ליומיים).
        אני לא בטוח שהשאלה הנכונה הינה  האם המנהל גינה אותי באותו כינוס או שיבח אותי, כי אם צנעת הפרט כמו גם הזכות לשמו הטוב של אדם שלא לפרסם ברבים את הסיבה לסיום תפקידו בחברה. האם בכך שחשף בפני כל את הסיבות לסיום עבודתי אין בכך פגיעה בשמי הטוב? האם כל חברה שבוחרת לפטר עובד רשאית לפרסם בפי כל את הסיבות לסיום עבודתו בטענת אמת בפרסום?
        אודה מאוד על תשובתך.