עילת תביעה לפי חוק איסור לשון הרע

  • מה אפשר לעשות בנושא
    איליה ברונפמן | 31/01/2016 03:04

    שלום רב, היום נתקלתי בבעיה שמשהו בפורומים באינטרנט החליט להשתמש בלשון הרע נגדי ושלח לי הודעה פרטית כזאת
    האם אני יכול לטבוע אותו על עבירת חוק לשון הרע?
    "
    ילד בן 10 שאבא שלך ימות מסרטן וזיינו את אמא שלך בתחת ערבים ג'ינג'ים יהומו מסריח!
    שכל המשפחה שלך תמות ע"י ISIS
    ואו איזה מוגבל שכלית משהו מטורף מוגבל אחושרמוטה אתה בחייאת תחזור לחברים ההומואים שלך בCOD ובCOMBAT ילד מוכה
    שאמא שלך תקבל שבץ
    בטח אתה במב"ר מוגבל אחושרמוטה
    שתעבור את השואה יא בן של זונה
    אתה פאקינג קוקסינל לך תאכל שוקולד יא חרא
    אז אני יכול להגיד לך שאתה פאקינג הומו מוצץ זין מקבל בתחת
    שתקבל שבץ במוח חתיכת זבל מזאת החתימה הזאת יא הומו
    אתה אוהב להיות מפגר?
    לך תבכה למנהלים על זה יא הומו פאקינג מוצץ זין
    יא מלטף זנבות של חתולות
    אתה אוהב עשבים?
    אתה אוהב בננות?
    רוצה שוקולד?
    וואי וואיבטח אתה מזה עצבני עכשיו מזיע על המקלדת מנסה להגיע לדוריטוס שלך
    עצבני?
    תאכל שוקולד תמיד עוזר!
    משהו פה מסריח, לא חשוב זה אתה
    אתה בטח כבר מפוצץ את המקלדת עם הידיים המלאות בדוריטוס שלך וגבינה שלך
    נו למה אתה פה עדיין חתיכת קוקסינל לך תכבה למנהלים חתיכת הומו
    שנאצים יהרגו אותך בן של זונה
    סע מפה חתיכת אפס לך תשחק בקומבט יא מוכה הומו אוכל בתחת!
    אבא שלך מתלבש כמו הומו מזיין את סבא שלך יבן של זונה לך תבכה עכשיו למפקחים כי אתה מסכן! "

    • עילת תביעה לפי חוק איסור לשון הרע
      עו"ד בן קרפל | 31/01/2016 10:44

      שלום רב,

      בכדי שתתגבש עילת תביעה אזרחית לפי חוק איסור לשון הרע, צריכים לקרותשני דברים: הראשון שהדברים שנאמרו כלפיך באמת עולים כדי לשון הרע על פי הגדרתו בחוק .
      הדבר השני והלא פחות חשוב הוא שהדברים שנאמרו אודותיך , פורסמו, החוק מגדיר את מרכיב הפרסום כך ש"הדברים הגיעו לאדם אחד זולת הנפגע".

      רוצה לומר שבמידה והדברים הבאמת גועליים שהרגע הבאת ציטוט שלהם נשלחו רק אליך בהודעה פרטית ולא הופצו הלאה ו/או פורסמו ברבים, מרכיב הפרסום בעניינך לא מתקיים ולא מתגבשת לך עילת תביעה אזרחית לפי חוק איסור לשון הרע .

      מקווה שהייתי לעזר,

      בברכה,

      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      האשל 2, פארק העסקים קיסריה
      טלפון: 072-2221780; מייל: benkarpel@gmail.com

    • הטרדה באמצעות מתקן בזק
      עופר בן אברהם | 31/01/2016 15:59

      שליחת ההודעה הנדונה היא עבירה לפי סעיף 30 לחוק התקשורת (בזק ושידורים), הקובע: "המשתמש במתקן בזק* באופן שיש בו כדי לפגוע, להפחיד, להטריד, ליצור חרדה או להרגיז שלא כדין, דינו [קרי: עונשו המרבי, עב"א] - מאסר שלוש שנים" (שיכולה להיות גם עוולה של הפרת חובה חקוקה לפי סעיף 63 לפקודת הנזיקין); וכן הטרדה לפי סעיף 2(1) לחוק הגנת הפרטיות, שהיא עוולה (עילה לתביעה אזרחית) לפי סעיף 4 לחוק, ואם נעשתה במזיד, גם עבירה פלילית, שעונשה עד חמש שנות מאסר, לפי סעיף 5 לחוק, והיא נמנית עם העבירות, שאפשר להגיש בגינן גם קובלנה פלילית לפי סעיף 68 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב] ופרט (12) לתוספת השנייה לחוק זה (קובלנה פלילית היא כתב אישום מיוחד, שרשאי אדם מן השורה להגיש ישירות לבית המשפט בגין עבירות מסוימות; זאת בניגוד לכתב אישום רגיל שמגישה המדינה באמצעות הפרקליטות או התביעה המשטרתית).
      ואם יש יסוד סביר להניח, שהשולח ישוב להטרידך או לפגוע בך, זו גם הטרדה מאיימת לפי חוק מניעת הטרדה מאיימת.
      לכאורה, יש בהודעה גם לשון הרע על בני משפחתך (אמך, אביך וסבך), אך ספק אם בית המשפט יפרש זאת כך.
      המסקנה המתבקשת היא, שאתה רשאי להתלונן במשטרה על ההודעה האמורה (בתקווה שתפעל), ואם אתה יודע מי המשמיץ, גם לתבוע אותו ולקבול נגדו, ובהתאם לנסיבות, גם לבקש צו מניעת הטרדה מאיימת בבית המשפט. בנוסף לכך אתה יכול להסתייע בעמותת הכפתור האדום.
      מנגד, הבא בחשבון, שבית המשפט עשוי לראות את ההודעה, כל עוד היא חד פעמית, או על רקע דברים שאתה כתבת או עשית, כזוטי דברים, שאינם מצדיקים תביעה, קובלנה או בקשה לצו מניעה (ראה סעיף 34יז לחוק העונשין, סעיף 6 לחוק הגנת הפרטיות וסעיף 4 לפקודת הנזיקין).
      כדי להסיר ספק, אדגיש, כי אני מביע כאן את דעתי בלבד, ואין בדבריי אלה הצעה או המלצה כיצד לנהוג.
      __________
      * מתקן בזק אינו בהכרח מתקן השייך לחברת בזק (כשם שמכשירי חשמל אינם שייכים בהכרח לחברת החשמל), שכן "בזק" מוגדר בסעיף 1 לחוק התקשורת (בזק ושידורים): "שידור, העברה או קליטה של סימנים, אותות, כתב, צורות חזותיות, קולות או מידע, באמצעות תיל, אלחוט, מערכת אופטית או מערכות אלקטרומגנטיות אחרות"; ומתקן בזק: "מתקן או התקן שנועד מעיקרו למטרות בזק, ולעניין פרקים ז' ו-ח' [סעיף 30, החשוב לענייננו, נמצא בפרק ז', עב"א] - מתקן או התקן המשמש או המיועד לשמש לצורכי בזק והכול לרבות ציוד קצה".