תאונת דרכים בזמן העבודה

  • תאונה בין כלי עבודה
    יוסי | 27/01/2016 13:28

    האם תאונה בין 2כלי עבודה (טרקטור) נחשבת כתאונת עבודה או כתאונת דרכים?

    • תאונת דרכים בזמן העבודה
      עו"ד ערן אלזם | 27/01/2016 13:48

      יוסי שלום,

      במידה והתאונה התרחשה בזמן העבודה - התאונה הינה תאונת עבודה ולנפגעים זכויות במוסד לביטוח לאומי.

      השלב הבא, יש לבדוק האם ניתן לסווג את תאונת העבודה גם כתאונת דרכים כהגדרתה בחוק, ולשם כך יש לבדוק את סוג הרכבים המעורבים.

      לצורך קבלת אינדיקציה ראשונית - תוכל לבדוק האם הטרקטורים המעורבים מבוטחים בביטוח חובה.

      באופן עקרוני, ככל והם מבוטחים בביטוח חובה והתאונה התרחשה בזמן עבודה, מדובר בתאונת דרכים אשר תוכר גם כתאונת עבודה.

      בהצלחה!

      בברכה,

      ערן אלזם, עו"ד
      מנהל פורום תאונות דרכים

      מגדל ב.ס.ר 3, רח' כנרת 5, בני ברק
      טל': 03-5230007; מייל: elzamlaw@gmail.com

      • תאונת דרכים עם תייר שיכור
        אדיר | 01/02/2016 09:49

        בהמשך למה שענית לי אני נשארתי באותה נק ללא מענה ורציתי לדעת אם אתה יכול לטפל לי בתיק הזה וגם לדעת עם יש פה עברה פלילית לתת לאדם לנהוג ברכב ללא רישיון וביטוח והאם פתחו לאדם תיק על זה או מה סוג העונש, שהוא יכול לקבל והאם אני יכול לתבוע בגלל שזה כן נשמע לי עברה לתת לאדם אחר לנהוג ברכב בלי לבדוק אם יש לו רישיון ובלי ביטוח רכב כי זה יצר לי בעיות ולקח לי זמן עד שקיבלתי את הכסף מהביטוח כי זה מונית והיו עוד דברים בדרך

        • תביעה בגין נזקים לאחר תאונת דרכים
          עו"ד ערן אלזם | 01/02/2016 10:39

          אדיר שלום,

          הודעתך התקבלה כתגובה להודעה אחרת.

          בכל אופן, כפי שרשמתי לך בתגובתי, מהפרטים שמסרת נראה כי אכן עומדת לזכותך עילת תביעה בגין ההפסדים.

          תביעתך לא תוגש עקב המעשה של הנהג (נהיגה בשכרות ללא רישיון נהיגה וביטוח), אלא בגין הנזקים שנגרמו לך.

          הצעדים בגין העבירה אותה ביצע הנהג נתונה לשיקול דעתה של המשטרה, אך טענות אלו בהחלט יסייעו לך בהליך האזרחי.

          בברכה,

          ערן אלזם, עו"ד
          מנהל פורום תאונות דרכים

          מגדל ב.ס.ר 3, רח' כנרת 5, בני ברק
          טל': 03-5230007; מייל: elzamlaw@gmail.com