תביעה בגין נזקים לאחר תאונת דרכים

  • נהג שיכור שלווה רכב מעמסיק שלו ללא רישיון וביטוח
    אדיר | 27/01/2016 08:06

    הסיפור הוא לפני שנה. אני נהג מונית ונכנס בי נהג שיכור שחצה באדום, שני הרכבים טוטאלוס הנהג נשפט וקיבל קנס של 2500 ושלילה ל5 שנים, בעל הרכב שאינו הנהג האשם נתן את הרכב ללא רישיון וללא ביטוח. סוכן הביטוח שלי הציע לי לתבוע את הביטוח שלי, ככה עשיתי וקיבלתי כסף על הרכב. אבל מסביב יצא שהפסדתי יותר כסף, חודשים ללא עבודה ועד היום לא הצלחתי לרכוש שוב מונית הכנסותי ירדו דרסטית כי במשך שנה שכרתי מונית במחיר מטורף. כי הכסף שקיבלתי על המונית לפי מחירון לוי יצחק נמוך. אבל יש עוד הפסדים מסביב מבחינתי הרכב היה שווה יותר וגם השקעתי בו בטיפול של 6 אלף חודשיים לפני התאונה. אני מרגיש שיש לי פה על מה לתבוע. הבעיה שהעורכי דין חלקם טוענים שאין מה לעשות וחלקם רוצים להחתים אותי על חוזה דרקוני שלא משאיר לי ברירות ולכן עדיין לא מצאתי עורך דין. אני עובד עצות ולא מצפה שעורך דין יעבוד לחינם אבל בטח שלא יחתים אותי על חוזה ולא ידע איך לעזור לי, אין פה הרבה סימני שאלה יש אשם שנשפט יש בעל רכב שנתן רכב לאדם ללא רישיון שיכור וללא ביטוח ויש את ההפסדים שלי, מי יכול לעזור ולטפל לי בתיק?

    • תביעה בגין נזקים לאחר תאונת דרכים
      עו"ד ערן אלזם | 27/01/2016 13:38

      אדיר שלום,

      מהפרטים אותם אתה מציין בשאלתך נראה כי אכן עומדת לזכותך עילת תביעה בגין ההפסדים הנלווים.

      יחד עם זאת, בתי המשפט אינם נוהגים להכיר בתיקים מסוג זה בכל ההפסדים להם הנך טוען.

      כמו כן, יש לקחת בחשבון פרמטרים נוספים במסגרת שיקולי הכדאיות, לרבות זהות המעסיק. אני ממליץ שתפנה לקבלת ייעוץ פרטני אצל עו"ד העוסק בתחום.

      בהצלחה,

      בברכה,

      ערן אלזם, עו"ד
      מנהל פורום תאונות דרכים

      מגדל ב.ס.ר 3, רח' כנרת 5, בני ברק
      טל': 03-5230007; מייל: elzamlaw@gmail.com

      • תביעה בגין נזקים לאחר תאונת דרכים
        עו"ד ערן אלזם | 01/02/2016 10:40

        אדיר שלום,

        הודעתך התקבלה כתגובה להודעה אחרת.

        בכל אופן, כפי שרשמתי לך בתגובתי, מהפרטים שמסרת נראה כי אכן עומדת לזכותך עילת תביעה בגין ההפסדים.

        תביעתך לא תוגש עקב המעשה של הנהג (נהיגה בשכרות ללא רישיון נהיגה וביטוח), אלא בגין הנזקים שנגרמו לך.

        הצעדים בגין העבירה אותה ביצע הנהג נתונה לשיקול דעתה של המשטרה, אך טענות אלו בהחלט יסייעו לך בהליך האזרחי.

        בברכה,

        ערן אלזם, עו"ד
        מנהל פורום תאונות דרכים

        מגדל ב.ס.ר 3, רח' כנרת 5, בני ברק
        טל': 03-5230007; מייל: elzamlaw@gmail.com