תלונת שווא במשטרה האם לשון הרע ?

  • תלונת שווא במשטרה האם ניתן לתבוע על לשון הרע?
    שירן | 25/01/2016 15:42

    אני רוצה לתבוע אדם על תלונת שווא שהוא הגיש עליי במשטרה על לשון הרע – כל השכונה יודעת שנעצרתי על אלימות שלא הייתה. האם אני צריכה לתבוע את המתלונן או את המשטרה?

    • תלונת שווא במשטרה האם לשון הרע ?
      עו"ד בן קרפל | 26/01/2016 13:44

      שירן שלום רב,

      תלונת שווא המוגשת במשטרה בהחלט יכולה לגבש עילה לתביעה על פי חוק איסור לשון הרע.

      ראשית חשוב לבדוק האם התלונה נסגרה? אם כן באיזו עילה נסגרה?.
      במידה והתלונה נסגרה בעילה אחרת מלבד "חוסר אשמה" ניתן ואף מומלץ להגיש ערר במטרה לשנות את עילת הסגירה של התלונה.

      לאחר סגירת התלונה ניתן לבקש לצלם את התיק במשטרה, לאחר צילום התיק ולמידתו ניתן להעריך את הכדאיות בהגשת תביעת לשון הרע .

      מקווה שהייתי לעזר,

      בברכה,

      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      האשל 2, פארק העסקים קיסריה
      טלפון: 072-2221780; מייל: benkarpel@gmail.com