האם בקשה שיפוטית שמתפרסמת, יכולה להוות עילה לתביעה

  • שאלה
    אביהו | 15/01/2016 12:09

    שלום, למנהלי הפורום

    במסגרת הליך פלילי, הוגשה בקשה לתביעה לחזור בה מכתב האישום, בין היתר על בסיס הטענה לאכיפה בררנית.
    הבקשה הגיעה לידי גורמים פוליטיים ברשות המקומית, וחלקים ממנה פורסמו באופן בו ניתן היה לזהות את הנאשם.
    כתוצאה מכך החל מחול שדים ברשתות החברתיות בישוב ואף מחוצה לו, עם מסע הכפשה חריף ביותר, כנהוג בחברה החרדית-חסידית.
    שאלותי הן:
    1. מה האחריות של התובע שהבקשה ניתנה לו במסירה ידנית, ובכל זאת המסמך דלף?
    2. האם ניתן לתבוע גם את הרשות המקומית שהתובע עובד בה? - מדובר בתובע בתחום התכנון והבניה העובד בשם ולמען וועדה מקומית לתכנון ובניה.

    תודתי מראש.

    • האם בקשה שיפוטית שמתפרסמת, יכולה להוות עילה לתביעה
      עו"ד בן קרפל | 17/01/2016 10:40

      אביהו שלום רב,

      בכדי לתת מענה רציני לשאלך יש לבחון את הפרסום שנעשה ועוד כמה עניינים ביניהם תוכן הבקשה הוראות בית המשפט שניתנו בצמוד לבקשה וכו'.
      על פניו, על מסמכים המוחלפים בהליך משפטי, ישנה הגנה מוחלטת מתוקף סע' 13(5) לחוק איסור לשון הרע .

      בנוסף יש להבין מהו בדיוק אותו "מסע הכפשה חריף" אשר החל במרשתת, לשם כך יש לקרוא גם את הפוסטים שפורסמו בכדי להבין את התמונה במלואה.

      בסופו של דבר ורק לאחר הבנת התמונה במלואה, ניתן יהיה לקבוע האם עומדת לך עילת תביעה ואת מי ניתן לתבוע.

      מקווה שהייתי לעזר,

      בברכה,

      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      האשל 2, פארק העסקים קיסריה
      טלפון: 072-2221780; מייל: benkarpel@gmail.com

      • דומני שחלה אי הבנה
        אביהו | 17/01/2016 16:25

        שלום, ותודה

        סעיף 13(5) אינו רלוונטי. ונדמה לי שכל הסיטואציה לא הובנה כלל.
        לשון הרע לא נעשה במסגרת הליך משפטי.
        אלא - בקשה לחזרה מאישום הוגשה לתובעת. מסמך הבקשה הודלף לגורמים פוליטיים מחוץ לגדר ההליך המשפטי. על סמך הדלפת המסמך, החלו אותם גורמים פוליטיים ואחרים, במסע הכפשה, נגד מגיש הבקשה. הוא כונה מלשין, ומוסייר החביב על הציבור החרדי, באחד הפרסומים נקבע שהדין הוא שהוא בן מוות.

        האם הסיטואציה ברורה יותר?
        תודה

        • דומני שאתה סטודנט
          חיים | 17/01/2016 22:09

          שמחפש תשובות מן המוכן לשיעורי הבית שלו.
          סליחה מראש אם אני טועה.

          • ממש לא, והסליחה התקבלה
            אביהו | 17/01/2016 22:15

            מדובר בסוגיה ממשית ומעשית, שאין לה ולא כלום עם שעורי בית ו/או אקדמיה.