סעיף 3 לחוק איסור לשון הרע הסבר

  • שאלה לגבי סעיף 3 לחוק לשון הרע
    הילה | 05/12/2015 13:30

    שלום לכם

    סעיף 3 לחוק לשון הרע:
    3.אין נפקא מינה אם לשון הרע הובעה במישרין ובשלמות, או אם היא והתייחסותה לאדם הטוען שנפגע בה משתמעות מן הפרסום או מנסיבות חיצוניות, או מקצתן מזה ומקצתן מזה.

    מאיך שאני מבינה את הסעיף,הוא טוען שניתן להאשים אדם על לשון הרע,גם אם הוא לא פרסם את לשון הרע במישרין

    אני מעוניינת לשאול האם ניתן להכיל את לשון הסעיף הזה,על מנהל אתר אינטרנט שהוכח שהיה פעיל וצפה בדיון שבו פורסם לשון הרע על תובע-והוא לא מחק את הפרסום?

    תודה רבה

    • סעיף 3 לחוק איסור לשון הרע הסבר
      עו"ד בן קרפל | 06/12/2015 12:28

      הילה שלום רב,

      במידה ומנהל אתר האינטרנט התבקש על ידך להסיר את הפרסום הפוגעני ולא הסיר אותו , ניתן יהיה להגיש את התביעה גם כנגד אתר האינטרנט, גם כנגד המנהל וגם כנגד המפרסם של הפרסום הפוגעני לכאורה.

      כמובן שיש לבדוק את התיק לפרטיו תחילה, אבל על פניו זוהי התשובה.

      בהצלחה,
      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      • תודה לך עו'ד קרפל
        הילה | 06/12/2015 13:05

        בוקר טוב לך עו'ד קרפלל

        שאלתי שאלה הנוגעת למשמעות של סעיף 3 ולא ענית לי עליה,אלא בעקיפין.
        אני מעוניינת לדעת,וכרגע בלי להתייחס לנסיבות- האם הבנתי נכון את משמעות סעיף 3 לחוק לשון הרע,שהוא אכן מתייחס גם למקרים בהם מנהל הפורום-לא פרסם את לשון הרע באופן עצמאי ?

        תודה רבה לך

        • המשך
          עו"ד בן קרפל | 06/12/2015 15:22

          הילה שלום,

          ראשית כמובן שעניתי לשאלתך (קראי את הסיומת של השאלה ששאלת ועליה עניתי).

          שנית הרעיון מאחורי סעיף 3 לחוק איסור לשון הרע, הוא לומר שלשון הרע יכולה להחשב ככזו גם כאשר שמו של הנפגע לא צויין בה מפורשות אלא ניתן להבין מן הדברים שפורסמו ומהווים לשון הרע כי הכוונה הייתה לנפגע.

          בהצלחה,
          בן קרפל, עו"ד
          מנהל פורום לשון הרע

          • המון תודה לך,עו'ד קרפל,הנושא הובן על ידי עכשיו  לת
            הילה | 07/12/2015 12:17