פרקליטות vs תביעות?

  • מתי הליך פלילי מנוהל ע"י המשטרה ומתי ע"י הפרקליטות
    ניב | 28/11/2015 21:08

    מה ההבדל בין הליך פלילי המנוהל ע"י המשטרה לבין הליך פלילי המנוהל ע"י הפרקליטות?

    ומתי ההליך הפלילי מנוהל ע"י המשטרה? ומתי ההליך הפלילי מנוהל ע"י הפרקליטות?

    • פרקליטות vs תביעות?
      עו"ד סאני שייקיס | 30/11/2015 22:02

      ניב שלום,
      הפקרליטות והתביעה המשטרתית מייצגות את המדינה בהליך הפלילי.

      הכלל הרחב ביותר הוא שהפרקליטות מייצגת בתיקים בהם מדובר בעבירות פשע והתביעה המשטרתית בתיקים בהם מדובר בעבירות מסוג עוון.

      לכלל זה יש מספר החרגות כך שלעיתים הפרקליטות תטפל בתיקי עוון והתביעה המשטרתית בתיקי פשע.
      סעיף החוק הרלוונטי סעיף 60 לחוק סדר הדין הפלילי (נוסח משולב), התשמ"ב -1982.
      הנושא שהעלת הוא מסועף ויש לבדוק את שאלתך הספיציפית בהתאם להוראות החוק.

      בהצלחה,
      עו"ד סאני שייקיס

      • האם הטיפול של המשטרה או הפרקליטות שניהם .....
        ניב | 01/12/2015 13:00

        האם טיפול הפרקליטות נובע (כפי טיפול המשטרה) מהגשת תלונה במשטרה?

        • התשובה היא כן
          עו"ד סאני שייקיס | 01/12/2015 22:26

          הליך חקירה מתנהל ע"י המשטרה על יחידותיה והחומר מועבר לתביעות משטרה או לפרקליטות בהתאם לסוג העבירה.

          עו"ד סאני שייקיס