חובת הגשת דיווח למשטרה לאחר תאונת דרכים

  • האם חובה לדווח מיידית למשטרה
    עדי | 26/11/2015 03:58

    שלום רב,
    בשנתיים האחרונות נחבלתי פעמיים בראשי (תאונת דרכים) ופתחתי שתי תביעות גוף בחברת הביטוח.
    לפני מספר ימים אוטובוס פגע ברכבי (תאונה קלה) ונמלט מהמקום אך רשמתי את מספרו.
    פניתי לחברת האוטובוסים ועדכנתי אותם כי בכוונתי לגשת למשטרה אך הם ביקשו לברר את המקרה מול הנהג הפוגע ונראה שרצונם לסגור בינינו את הדברים מבלי לערב משטרה.
    האם אני מחוייבת לדווח למשטרה על התאונה הזו? במידה וכן, מהו הזמן המקסימלי שניתן לדווח לאחר קרות התאונה?
    אני קצת לא חשה בטוב כתוצאה מהתאונה אך אני חוששת להגיש תביעה נוספת לחברת הביטוח מאחר ויש לי כבר שתי תביעות גוף פתוחות ותביעה נוספת עלולה לגרום לכך שחברות הביטוח לא יסכימו לבטח אותי בשנה הבאה. האם אני יכולה להמתין תקופת זמן מסוימת (נניח חודש) ובמידה ועדיין לא ארגיש טוב רק אז לגשת למשטרה ולדווח על התאונה?
    האם חברות הביטוח אינן מסכימות לבטח נהגים עם 3 תביעות גוף?
    תודה מראש!!!!
    עדי

    • חובת הגשת דיווח למשטרה לאחר תאונת דרכים
      עו"ד ערן אלזם | 01/12/2015 12:01

      עדי שלום,

      מאחר ולדבריך קיימות שתי תביעות פתוחות בחברת הביטוח בגין תאונות קודמות ויש להניח כי הן מטופלות ע"י עורך דין, אמליץ לך בחום להפנות את שאלותייך לעורך דין המטפל אשר לו האפשרות להעניק לך תשובה שקולה הלוקחת בחשבון את שתי התביעות הקודמות.

      בכבוד רב,

      עורך דין ערן אלזם
      מנהל פורום תאונות דרכים

    • שאלה נוספת
      עדי | 01/12/2015 18:13

      תודה רבה על התגובה.
      טרם פניתי לעו״ד בעניין התביעות הפתוחות מאחר ואני עדיין סובלת מכאבים כתוצאה מאותן חבלות ראש ומעדיפה להמתין לשלב שבו אבין האם קיימת נכות. האם יש לך המלצה לגבי הדיווח למשטרה בנוגע לאוטובוס שפגע ברכבי?