לשון הרע ותיק פלילי

  • לשון הרע
    אחת | 21/10/2015 19:49

    שאלה,

     האם הביטוי  " יש תחתון של גבר שלא עברת?""

     זה לשון הרע ברמה שמשטרה יכולה לפתוח תיק פלילי??

    או שמא מבינים שזו בחורה/ אישה שעוברת הרבה בחורים/ מערכות יחסים?.

    בנוסף "יש" זה לא כמו לומר "אין" בתחילת המשפט נכון???

    האם זוהי המשמעות מדברי המשפט הנ"ל או שמא יש פה לשון הרע והשפלה רצינית...

     תודה

    • לשון הרע ותיק פלילי
      עו"ד גיל קראוס | 22/10/2015 14:27

      צהריים טובים,

      קשה להשיב לשאלה כללית מבלי להבין את כל הנסיבות ובין היתר בפני מי נאמר הביטוי ובאיזה פורום.

      כעיקרון מדובר בביטוי שעשוי להיחשב כביטוי מכפיש ואם הוא נאמר בכוונה לפגוע אז יש סיכון גם להגשת קובלנה פלילית.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד

      מנהל פורום לשון הרע

      • אחת
        lee | 22/10/2015 19:28

        הי,

         הוא נאמר בהודעה פרטית בפייסבוק  בין שני צדדים על שולח מייל ומקבל המייל על מישהי.

        אולם היא בחורה שיש לה הרבה מערכות יחסים ומאז שהחלה לקיים יחסי מין עם החברים שלה שמתחלפים היא צוחקת ולועגת בפני זרים על חברה  שעדיין בתולה.

        אז מה מעליב בזה אם היא מתגאה בסקס?

        כן יש פה אלמנט של רצון "לפגוע" כלומר כמו שהיא צוחקת על אחרים אפשר לפסול גם במומיה זה נאמר לאחותה וגם לבעלה.

         לאחותה נאמר אותה שורה וגם כמה  חברים היו לה ומה חשבת שעשתה איתם?

        כעקרון כל לעג יכול להיות לשון הרע  גם להגיד  שמן על מישהו..השאלה עד כמה זה באמת עונש מטעם המשטרה??

        עד כמה זה נחשב  משפיל שלא יכולה לכאורה להרים את הראש??

        הסיפור הוא שהביאה שתי נערות ליווי לחבר שלה כמה שבעות לאחר שביתק את בתוליה  ( היא גרה אצלו לסרוגין שנה) ומסתבר שזו לא היא אלה חברה אחרת שלו.

        היא סיפרה את זה לחברה מסויימת והתגאתה בזה ואחרי חודשיים התקשרה לחברה וסיפרה ששכבה עם גבר אחר כסטוץ.. ומצד שני פתאום משחקת אותה חסודה?.

        • לשון הרע והליכים פליליים
          עו"ד גיל קראוס | 25/10/2015 15:54

          צהריים טובים,

          הדברים שאתה מציין מחזקים את מה שכתבתי לך בתשובה הקודמת ולפיהם כל מקרה נבדק לגופו וקשה לקבוע קביעות מבלי להבין את המערכת כולה.

          בהנחה שהדברים שכתבת הם נכונים, אז לכאורה יהיה קשה לנהל נגדך הליכים פליליים על מה שכתבת.

          בכבוד רב,

          גיל קראוס, עו"ד

          מנהל פורום לשון הרע