מינוי כונס נכסים

  • מינוי כונס נכסים
    אבנר | 07/10/2015 10:51

    שלום,
    אני קבלן ועשיתי לפני 20 שנה עסקה עם בעל קרקע לפיה אקנה ממנו את הקרקע בתמורה ל 5 דירות שאתן לו בבניין מתוך 10 דירות שבניתי.
    את אחת מתוך 5 הדירות שלי מכרתי לזוג.
    היות ולאחר הבנייה היה סכסוך ביני ובין בעל הקרקע על זכויות הבניה הוא לא הסכים לחתום על מסמכי הבית המשותף ולהעביר על שמי את הדירות ולכן לא העברתי את הדירה לזוג שרכש ממני.
    אותו הזוג תבע אותי לפני שנתיים ואני הגשתי הודעת צד ג לבעל הקרקע וטענתי שהוא מפריע לרישום הבית המשותף כיוון שלא חותם על מסמכים.
    בעל בקרקע רוצה שכל הבניין יירשם על שמו כולל זכויות הבניה וכי בתום ההליך אם בית המשפט ימצא שקיימתי את כל ההתחייבויות שלי הוא יעביר את ה 5 דירות שלי על שמי (אך ללא הזכויות שהוא טוען ששייכות לו), עוד ביקש בעל הקרקע, לאחר מספר דיוני קדם, למנות את עורך דינו לכונס נכסים על הנכס כדי לרשום אותו בצורה שהוא רוצה וכעת נדרשת תגובתי.
    אני כמובן מתנגד כי אם כל הבניין ירשם על שמו הוא גם ייקח את זכויות הבנייה ללא משפט וגם לא תהיה משמעות למשפט.
    אודה לך אם תוכל לסייע לי ולומר לי האם החוק עומד לצידי בהתנגדותי וכן מהן הטענות אותן אוכל לטעון כנגד מינוי כונס הנכסים? ידוע לי כי כל מקרה לגופו אך אשמח לתשובה אף אם היא תהיה כללית.