בדיקת אבהות

  • בדיקת אבהות
    אלי | 11/07/2015 23:38

    בצעתי עדכון ת.ז מנשוי לגרוש רק שהוסף גם שם של ילד (שכביכול שלי וזאת מאחר שגרושתי נכנסה להריון עוד לפני הגירושין ולא ממני).
    היא מתקשרת אלי בטענה כי זהו תהליך ארוך הדורש המון זמן (יש לציין שהילד כבר בן שנתיים). אני לא אביו של הילד ורוצה להוכיח זאת ולסיים עם העניין הזה.
    האם אני יכול לדרוש שיבצעו לילד ולי בדיקת אבהות על מנת להוכיח טענתי ולהוריד את שם הילד בת.ז שלי?והאם יש עלות לבדיקה?

    • בדיקת אבהות
      עו"ד אמיר זבולון | 14/07/2015 08:34

      אלי שלום רב,
      מוטב יהיה באם תפנה לעורך דין לפגישת ייעוץ לשם בחינת סיכויי תביעתך.
      יש להגיש תביעה לבית המשפט ולנמק הכיצד טובת הילד שיידע מיהו אביו גם במחיר של החשש ממזרות ככל וייקבע שאינך האב.
      בנוסף, יש לבחון את הנסיבות אותן תוכל לגולל באוזני עורך הדין אליו תפנה.

      בברכה,

      עו"ד אמיר זבולון
      מנהל פורום דיני משפחה

    • סיכוי אפסי לקבל אישור לבדיקת אבהות
      ODAL | 07/10/2015 10:45

      שלום אלי,
      במקרה כמו שלך, שהאמא נכנסה להריון לפני הגירושין, הסיכוי שבית המשפט יאשר לכם לבצע בדיקת אבהות שואף לאפס, גם אם שניכם רוצים לעשות את הבדיקה.
      הסיבה היא שבית המשפט חושש לגלות שהילד הוא ממזר, מה שיגרום לזה שהוא יהיה פסול חיתון.
      אם אתה בטוח ב-100% שהוא לא הילד שלך ואתה לא שותף בטיפול בו, כנראה תוכל להסיר אותו מתעודת הזהות שלך ואצל הילד ירשמו רק את האמא. זה ידרוש מאבק מול משרד הפנים ועו"ד בתחום המשפחה יוכל לעזור לך עם זה.
      אם אתה לא בטוח שאינך האבא, תוכל לבצע בדיקת אבהות פרטית עם דגימות רוק. בית המשפט לא מכיר בבדיקה פרטית אבל זו הדרך הכי בטוחה ומהירה לדעת את האמת.