לשון הרע במשפחה

  • לשון הרע , שקרים והסתה ספייסבוק
    רביד | 02/10/2015 17:26

    כחלק ממאבק מכוער עם אבי ילדי, אשר אינו משלם מזונות מזה 5 שנים, הוא מפרסם פוסטים בפייסבוק , שחלקם מכילים שקרים בוטים המציגים אותי כאדם שמונע מכסף, מסתיר מהאב פרטי הילדים ועוד. יש לציין שהאב אינו מקיים הסדרי ראיה עם הילדים, לעיתים חודשים, ויש לי ראיות כתובות , כולל חוות דעת שמציינות שמי שאינו רוצה קשר עם הילדים זה הוא עצמו . האב מנצל את העובדה שאני אדם פרטי ואיני עונה בפומבי לטענותיו. לאחרונה הוא הגדיל וטען שבשכמותי יש לנהוג כפי שנוהגים באחרון השקמיסטים באאושוויץ. אימו הגיבה לפוסט וטענה, שאני אישה נצלנית ושעשיתי איתו שני ילדים רק כדי להוציא מזונות על גבו (כאמור מעולם לא שילם מזונות) וכי כך עשיתי עם הבעל לשעבר. האם אני יכולה לתבוע לשון הרע נגד האב ואמו למרות ששמי אינו מופיע מפורשות אולם ניתן בקלות לקשור את זה אלי?  יש לי הוכחות כתובות לשקריו. יתירה מזו.. כאשר נפרדתי ממנו לפני 5 שנים הוא פנה לבעלי לשעבר ורצה שיעיד כי אני נוטשת סדרתית, וזה אמר לו שאינו שפוי...

    • לשון הרע במשפחה
      עו"ד בן קרפל | 04/10/2015 13:39

      רביד רב,

      צר לי על הדברים שאת מתארת ובנימה אישית בדיוק בשביל מקרים מהסוג הזה חוקק חוק איסור לשון הרע .

      במידה והדברים שתיארת תואמים את המציאות , מדובר במקרה קלאסי של לשון הרע בתוך המשפחה, הליכי לשון הרע במסגרת המשפחה מתקיימים תחת סמכותו של בית המשפט לענייני משפחה.

      חג שמח,

      בן קרפל, עו"ד

      מנהל פורום לשון הרע

      • לשון הרע במסגרת מאבק בין בני זוג
        רביד | 06/10/2015 21:53

        בהמשך להתיחסותך, האם מדובר בתביעה נפרדת מתיקי בית המשפט המנוהלים, או שתביעה שכזו תקושר לתיק בענייני משפחה? לשון הרע והוצאת דיבה הינם, להבנתי, עבירות פליליות. יש לי ראיות חד משמעיות שסותרות את שנאמר עלי. האם תביעה ששבית משפט לענייני משפחה תטפל גם בענין הפלילי?