חיסיון במסגרת תביעות לשון הרע

  • יוזמת חקיקה לחיסיון תביעות לשון הרע
    רועי | 16/09/2015 20:56

    יוזמת חקיקה  לחיסיון תביעות לשון הרע.

    אני רוצה לתבוע על לשון הרע אבל זה יכול להפיץ את הלשון הרע.

    איך אפשר לתבוע מבלי שהתביעה תהיה חשופה לפי עקרון הפומביות והדיון, שהרי אז אני לא יוכל לתבוע כי השם שלי יפגע.

    שני מדוע תביעות לשון הרע לא חסויות במידה והתביעה מתקבל שאחרת אנשים לא יתבוע כי השם שלהם יפגע.

    • חיסיון במסגרת תביעות לשון הרע
      עו"ד גיל קראוס | 17/09/2015 15:12

      צהריים טובים,

      בתי המשפט עושים איזונים שונים בין הזכות לפרטיות ושם טוב מצד אחד וזכות הציבור לדעת והפומביות מצד שני.

      ניתן לבקש יחד עם כתב התביעה גם בקשה לדיון בדלתיים סגורות או לחלופין אי פרסום פרטים מזהים בפסק הדין, אבל המצב הרגיל הוא שהדיון מתנהל בקלפים פתוחים כולל שמות הצדדים.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד

      מנהל פורום לשון הרע

      • ואם אני רוצה לתבוע על לשון הרע ושזה ישאר בדלתיים
        ד | 21/09/2015 13:12

        ואם אני רוצה לתבוע על לשון הרע ושזה ישאר בדלתיים סגורות או בלי פרסום פרטים מזהים.
        האם זה אפשרי?
        אחרת זה יניע אותי לתבוע כי זה רק יפיץ לשון הרע -האם בית משפט יהיה חייב לקבל את בקשתי?

        • דיון בדלתיים סגורות
          עו"ד גיל קראוס | 24/09/2015 16:25

          בית המשפט אינו מחויב לקבל את בקשתך. הוא ישקול אותה ואת האיזונים הקיימים במקרה שלך ויחליט האם לדון בדלתיים סגורות או לא.

          בכבוד רב,

          גיל קראוס, עו"ד

          מנהל פורום לשון הרע