לשון הרע בכתב הגנה

  • הוצאת דיבה בכתב הגנה
    חיים | 09/09/2015 09:31

    שלום רב
    הגשתי נגד ידידה קרובה כתב תביעה בתביעות קטנות, בגין הלוואה שקיבלה ממני ומסרבת להחזיר, בכתב ההגנה היא מציינת שקיבלה ממני את הכסך כמחווה של רצון טוב ומתארת שבכלל ניסיתי לפתח איתה רומן  ולא הרפיתי לה בנושא הרומן דבר שיכול היה להביא להרס חיי נישואיה, דבר שכלל וכלל לא נכון, פשוט מחפשת עילה שלא להחזיר את ההלוואה, במכתב נפרד היא מודה שקיבלה הלוואה,
    האם יש לי עילה להגיש נגדה תביעה בגין הוצאת דיבה, /  הוצאת לשון הרע / פגיעה בשמי הטוב על כך שציינה בכתב ההגנה שברצוני להרוס את ביתה וחיי נישואיה?
    הערה - הידידות בינינו נמשכה כ 25 שנה ללא מגע פיזי כלשהו
    תודה

    • לשון הרע בכתב הגנה
      עו"ד גיל קראוס | 09/09/2015 15:33

      צהריים טובים,

      כעיקרון חל חיסיון מפני תביעות לשון הרע על דברים שנכתבו במסגרת מסמכים המוגשים לבית המשפט ולכן לא תוכל פה על פניו להגיש תביעת לשון הרע.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד

      מנהל פורום לשון הרע

      • אם תוכיח שהיא ידעה שזה לא נכון
        יאיר | 11/09/2015 11:19

        אז לא תעמוד לה הגנה.
        אין הגנה מוחלטת מלשון הרע בכתבי הגנה המוגשים לבית משפט

        אך מותר להעלות חשדות